Din abisalele lui Ion Cristoiu, un jurnalist care le inventează dar nu se predă

| 21 iun, 2014

Copilul de suflet al cîrmaciului înțelept simte că acesta este momentul dificil al unor sacrificii asumate, așa că dă zelos o mână de ajutor și mai azvârle câteva lopeți de glod în capul fratelui ingrat al președintelui, pe cale de a fi îngropat de viu în aceste zile, mai întâi de presa și opinia publică, mai apoi de Justiție, dacă mai rămâne ceva.

Ion Cristoiu a ieșit din pasa anti-băsistă în care s-a autoparcat cu ceva timp în urmă, trântind la nervi ușa Bisericii Adoratorilor lui Traian Băsescu, în urma sa. Acum se întoarce spășit, ca cineva care nici usturoi n-a mâncat, nici scrisul nu-i pute și bagă capul cu timiditate voită pe ușa grea: E voie? Sigur că fiul rătăcitor este mereu bine primit, dacă se întoarce la sânul părintelui aspru dar drept. Acesta este esențialul care se desprinde în EvZ din ultimul articol al maestrului întoarcerilor meșteșugite.

Intuitiv, copilul de suflet al cîrmaciului înțelept simte că acesta este momentul dificil al unor sacrificii asumate, așa că dă zelos o mână de ajutor și mai azvârle câteva lopeți de glod în capul fratelui ingrat al președintelui, pe cale de a fi îngropat de viu în aceste zile, mai întâi de presa și opinia publică, mai apoi de Justiție, dacă mai rămâne ceva.

Faimosul ”Mircea fă-te că lucrezi!” se transformă sub penița megajurnalistului virtual în ”Mircea e vinovat!” După atâta elocvență pusă în slujba cauzei nobile a albirii președintelui chiar nu mai înțelegem de ce ar mai fi nevoie ca statul român să piardă timp și bani cu un eventual proces în cazul lui Mircea Băsescu. E vinovat și basta, iar cine are dubii sau nu înțelege cum devine telenovela cu ”frate bun, frate rău”, să recitească articolul lui Cristoiu de la cap la coadă și înapoi, de câte ori este necesar.

Dar pentru că un virtuoz al analizei politice cu tendință nu face niciodată nimic gratuit și Cristoiu se apucă să îmbine temeinic utilul cu plăcutul. Dacă ”Domnu Președinte” face un asemenea sacrificiu, aruncându-l pe ”Mirciulică” Justiției, pe motiv de anturaj, atunci și ceilalți, în speță Ponta, Voiculescu și alții asemenea, e cazul să sacrifice câte ceva, nu?

Și se apucă Cristoiu să-i pălească cu paloșul analizei ca într-o ecranizare după Harap Alb în luptă cu Zmeul cu prea mute capete. Apare astfel o adevărată conspirație, nu se știe cum și de unde, din care are de profitat Voiculescu. Dovada clară este că televiziunile controlate de acesta, care până atunci se ocupaseră numai despre viața plină de neprevăzut a brotăceilor și altor vietăți de baltă, s-a aruncat ca un șacal hămesit asupra cazului, fără pic de tact, respect sau jenă pentru smiorcăilelile prezidențiale.

Cât despre Victor Ponta, este clar că tot acest plan diabolic și minuțios a fost elaborat de el. Ca să câștige Cotroceniul, dar nu înainte să desființeze cele mai bune lucruri din Univers: Justiția, presa independentă (chiar, a mai lăsat ceva Boc?), Serviciile și gogoșile cu gem pe care orice jurnalist onest le adoră cu mult zahăr pudră.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ