Ponta: Preşedintele şi premierul francez au garantat pedepsirea celor vinovaţi pentru agresarea tânărului rom

| 21 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, după o reuniune informală a şefilor de guvern social-democraţi din statele UE, că preşedintele şi premierul francez i-au garantat că cei vinovaţi pentru agresarea tânărului român la Paris vor fi pedepsiţi.

"Am vorbit încă odată cu premierul Manuel Valls şi cu preşedintele Francois Hollande despre ce s-a întâmplat recent cu cazul acelui tânăr român care a fost linşat pur şi simplu şi am spus că apreciez foarte mult poziţia foarte clară a preşedintelui, a primului ministru, sunt convins că vor lua toate măsurile pentru a-i prinde pe cei vinovaţi şi a-i sancţiona. Eu am încredere şi mi s-a garantat acest lucru, că cei vinovaţi vor fi sancţionaţi", a declarat Victor Ponta într-un interviu la Antena 3.

Citeşte: PRIMELE fotografii cu adolescentul de etnie romă linşat în Paris

El a adăugat că este foarte important ca pe viitor orice fel de discurs politic îndreptat împotriva romilor, împotriva esticilor, împotriva celor nou veniţi în Uniunea Europeană să fie combătut pentru că mai devreme sau mai târziu se ajunge la violenţă.

"Am discutat şi despre intrarea României în Schengen, nu este vorba doar de Franţa, sunt şi celelalte două ţări, Germania şi Olanda şi sunt convins că putem să avem cât mai curând un rezultat bun, acum problema este criza politică de la vecinii noştri, tot timpul am fost legaţi, uneori a fost bine pentru noi, alteori a fost bine pentru bulgari, însă, din partea Franţei sunt convins că va exista flexibilitatea şi sprijinul necesar", a mai spus Victor Ponta.


El a mai adăugat că nu poate fi înaintată o dată pentru intrarea României în Schengen, pentru că trebuie să fie unanimitate 'şi unanimitatea în Europa este un lucru care nu se obţine uşor', a mai spus Ponta.

Şeful Executivului este printre cei şapte lideri social-democraţi europeni invitaţi la o reuniune informală în Franţa, fiind primiţi de preşedintele francez François Hollande.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ