Ce a promis Victor Ponta premierului moldovean şi georgian

| 22 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a reiterat, duminică, la Tulcea, sprijinul României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei.

"Reafirm sprijinul total al României pentru integrarea europeană şi dezvoltarea democratică a Republicii Moldova şi Georgiei, reprezentate aici de premieri, dar şi pentru Ucraina. Doar o problemă de ultim moment l-a împiedicat pe premierul Ucrainei să fie alături de noi. Sprijinul Guvernului României pentru dezvoltarea democratică, parcursul pro-european şi integritatea Ucrainei este, în egală măsură, valabil ca şi pentru Georgia şi Moldova', a declarat duminică, la Tulcea, premierul României, Victor Ponta, la finele unei reuniuni desfăşurată în Delta Dunării la care au participat omologii săi din Republica Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia.

Premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, a subliniat că parcursul european al ţării sale este 'irevocabil' şi a declarat că România este nu doar 'un pod care leagă Georgia de Uniunea Europeană, ci şi un prieten puternic'.

De asemenea, şeful Guvernului Republicii Moldova, Iurie Leancă, a apreciat discuţiile ''sincere şi deschise'' despre provocările şi soluţiile regionale şi despre relaţia cu Uniunea Europeană.

'Discuţiile de aici ne permit să avem suficientă forţă pentru a transpune în viaţă acordul care se va semna săptămâna viitoare şi care este nemaipomenit de important pentru viitorul Republicii Moldova', a punctat premierul Leancă.

La rândul său, premierul Cehiei, Alexandar Vucic, şi-a exprimat suportul pentru deschiderea Europei în vederea integrării europene a statelor pregătite.

'Anul acesta Cehia împlineşte 10 ani de când a devenit membră a UE şi este un prilej de a ne aminti cât de important este să păstrăm deschisă Uniunea faţă de ţările care sunt pregătite să devină membre', a spus premierul Alexandar Vucic.

Totodată, şefii guvernelor ţărilor prezente reuniune şi-au exprimat aprecierile faţă de oportunitatea oferită de Guvernul României de a vizita Delta Dunării, susţinând totodată că vor sprijini promovarea acesteia.

La invitaţia premierului Victor Ponta, în perioada 20-22 iunie, omologii săi din Republica Moldova, Iurie Leancă, şi din Georgia, Irakli Garibashvili, Robert Fico din Slovacia, Bohuslav Sobotka din Cehia, Alexandar Vucic din Serbia au participat la o reuniune în Delta Dunării.

Subiectele abordate în cadrul reuniunii informale din Delta Dunării au fost cele de actualitate de pe agenda europeană şi regională, în special evoluţiile din vecinătatea estică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ