Familia Băsescu – probleme cu puşcăria, Ponta alături de liderii europeni

| 22 iun, 2014

Participarea premierului Victor Ponta la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare este imperios necesară, în condiţiile în care actualul preşedinte al României este în aceste momente lipsit de orice legitimitate, dar mai ales lipsit de orice urmă de credibilitate.

În timp ce în ţară, familia Băsescu se află în mijlocul unui imens scandal de corupţie, premierul Victor Ponta a participat în această sâmbătă la reuniunea informală a şefilor de guvern social-democraţi din Uniunea Europeană. Întâlnirea a avut loc la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande. Scopul întâlnirii : pregătirea summitului European care va decide noua conducere a Europei, dar şi priorităţile viitoarei Comisii Europene.

Printre participanţii de la această reuniune s-au numărat premierii Werner Faymann (Austria), Elio di Rupo (Belgia), Helle Thorning-Schmidt (Danemarca), Matteo Renzi (Italia), Robert Fico (Slovacia) şi Bohuslav Sobotka (Cehia). Totodată, au fost prezenţi vicecancelarul german Sigmar Gabriel, liderul Partidul Social-Democrat (SPD), dar şi Martin Schulz, fostul preşedinte al Parlamentului European, care prezidează de altfel grupul socialiştilor din noul Parlament.

Citeşte şi: De ce Băsescu nu se poate sustrage din scandalul în care este implicat fratele său

Întâlnirea a fost una extrem de importantă, în contextul în care pe 26 şi 27 iunie, şefii de stat şi de guverne din Uniunea Europeană se vor reuni la Bruxelles pentru a ajunge la un acord asupra numelui viitorului preşedinte al Comisiei Europene, nume care va ulterior propus spre aprobare Parlamentului European.

În contextul în care popularii europeni (PPE) se află în negocieri cu Partidul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) pentru a putea forma o majoritate în PE, este important că social-democraţii europeni să aibă o voce unitară pe durata acestor negocieri pentru a putea impune viziunea acestora asupra modului în care Comisia Europeană trebuie să lucreze în următorii cinci ani.

Astfel, reuniunea de la Paris se dovedeşte a avea o semnificaţie importantă, subiectele abordate în timpul discuţiilor ţinând în special de crearea locurilor de muncă, de creşterea economică în UE, dar şi subiecte mai sensibile precum domeniul energetic, conflictul din Ucraina sau aderarea României la spaţiul Schengen.

La polul opus, departe de problemele care contează cu adevărat pentru România, este Traian Băsescu, preşedintele României rămând în ţară, dator să ofere explicaţii cu privire la scandalul de corupţie în care este implicată familia sa. Fratele mai mic al acestuia, Mircea Băsescu, a fost arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă judecători, astfel încât Sandu Anghel să scape de închisoare.

În aceste condiţii, participarea premierului Victor Ponta la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare este imperios necesară, în condiţiile în care actualul preşedinte al României este în aceste momente lipsit de orice legitimitate, dar mai ales lipsit de orice urmă de credibilitate. Negocierile duse în folosul României trebuie să fie purtate de primul-ministru. Preşedintele în schimb, ar trebui să rămână să dea multe explicaţii procurorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iun, 2014
mihai
impresionabil
Pentru onor auditoriu, fie naiv, fie atat de putin informat, Marian a uitat sa va spuna ca socialistii s-au intrunit la Paris pentru a sustine la presedentia Comisiei Europene candidatul propus de...grupul popular.
Ce sa faca iresponsabilul Ponta la Bruxelles? Va veni si 2015 si poate va veti trezi din nauceala in care traiti. Sa fiti siguri ca si atunci tot Basescu va fi vinovat de incompetenta crasa a guvernantilor. Ce-i drept noi am fi mai multumiti daca Mircea Basescu ar fi coleg de celula cu Dan Voiculescu si de ce nu cu Tarian Basescu, daca va fi condamnat pentru ceva.
22 iun, 2014
nicu
Te privesc in fotografie si imi spun asa pentru mine ca nu stii ce scrii si nu ai avut deaface vreodata cu nomenclatura Comunista!Deci ,ca sa vorbesti de ...ATENTIE!...DOMNUL presedinte Traian Basescu ar trebui sa te stergi la ochi intai,inainte de a trimite ultima ofranda de limbi sefutului tau care din cand in cand te mai si PULATESTE!Schimbati profesia si profilul ca deja imi este sila numai cand te vad ca uneltesti impotriva TARII tale,...TARII NOASTRE daca vrei asa!Nu a avut Romania si nu va mai avea un OM in fruntea Statului ca Domnul TRAIAN BASESCU!Este presdintele ALES DE POPOR nesimtitule,si jignindu/l pe el ne jignesti NEAMUL ROMANESC,care in ultimii70 de ani a ales pentru PRIMA data BINE!Va sta in gat BASESCU sau va sta la USI JUSTITIA?Aveti de ales !cu
22 iun, 2014
Argus
reuniunea CE
"..în condiţiile în care actualul preşedinte al României este în aceste momente lipsit de orice legitimitate ..." ? Pai "jupan" Dumitrache, daca-i asa, publica taica rejeor in Monitorul Oficial "stirea" (?) Pana la urma, intr-o minima logica (pe care nu o stapanesti, vezi bine!) cel lipsit de legitimitate in a da "verdictul" lipsei de legitimitate a Presedintelui, esti cjiar mataluta, "jupane"! Ca ai dreptul la o opinie? Desigur! Numai ca acedstea au un miros a diversiune!, a inducerii in eroare a celor ce, chiar daca din gresedala, ca mine, iti citesc elucubratiile de inveterat "membru de partid" .
Inca ceva! Ziarul (mult spus "ziar") isi merita denumirea de "Obiectiv" jos Basescu, sus Poanta" (macar in...paranteza...)
23 iun, 2014
alexandri
Te vinzi pe 30 de arginti tu ...Sa iti fie RUSINE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ