Tăriceanu, decizie dură în cazul Mircea Băsescu

| 23 iun, 2014

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, anunţă că va adresa o sesizare CSM fie în calitate de preşedinte al acestui for, fie în numele Senatului, pentru iniţierea unei anchete a Inspecţiei Judiciare privind împrejurările în care i-a fost retras procurorului Iacobescu în 2011 dosarul în care era menţionat numele fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

''Viteza cu care a fost 'îngropat' acest dosar, în care se făcea vorbire despre fapte cu caracter penal săvârşite de fratele preşedintelui României, fapte pentru care Mircea Băsescu se află acum în stare de arest, ne îndreptăţesc să solicităm o anchetă oficială a CSM. Preşedintele României, dl Traian Băsescu, a declarat pe 19 iunie: 'Între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele, aleg Justiţia'. Dacă răspunsul CSM la solicitarea mea sau a Senatului va confirma cu probe suspiciunile apărute în mass media şi în rândul opiniei publice, atunci ne vom afla într-o situaţie inadmisibilă pentru un stat de drept: Preşedintele României a intervenit în Justiţie în 2011 pentru a-şi proteja fratele în faţa Legii'', susţine Tăriceanu, potrivit unui comunicat.

Totodată, el afirmă că urmare a informaţiilor pe care le-a primit în ultimele două zile, va propune Biroului Permanent al Senatului extinderea temelor la care SRI va trebui să dea răspunsuri în faţa Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

''Mai precis, aş dori să aflăm dacă în 2011 SRI l-a informat şi în ce măsură pe Preşedintele României despre cazul procurorului Iacobescu, despre relatările din presă pe marginea acestui caz şi despre alăturarea numelui fratelui său în acest caz. Procurorul Iacobescu este cel care a instrumentat într-o primă fază un dosar al numitului 'Bercea Mondialu' şi care a dezvăluit presei la acea dată că fratele Preşedintelui României ar fi primit mită 300.000 de euro de la numit. Răspunsul SRI la această întrebare urmează a fi confruntat cu afirmaţia Preşedintelui României, care a declarat oficial că are cunoştinţă despre relaţia dintre fratele său şi clanul 'Bercea' doar de un an de zile'', explică preşedintele Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iun, 2014
nicu
In ultima ZI de mandat,ca Primministru,Romania castiga un proces cu UKRAINA ,care a durat 50 de ani,care a costat tara milioane de dolari!Imediat dupa sentinta favorabila Statului Romamn referitor la insula serpilor,acest TRADATOR DE NEAM SI TARA,Tariceanu,a dat o Ordonanta de Urgenta scrisa pe genunchi,pentru infiintatrea unui OFFSOR de un singur OM!Deci dreptul de exploatare al gazelor intr/o cantitate nebanuit de mare i/a fost incredintata,unui apropiat al sau,proprietar a doua surubelnite cu care vrea sa exploateze gazele acolo!Daca acest JEGOS,nu trebuie intemnitat de urgenta .......nu stiu!In ultima saptamana de mandat Romania era pe plus 4 miliarde de euro,bani disparuti si impartiti in ultima saptamana de mandat!Guvernul care a urmat,cu banii aceea nu simteau CRIZA in care a intrat TARA!Cum poate fi tolerat un astfel de NEROMAN ca sef de senat nu stiu!DNA/ul ar trebui sa se sesizeze,CSAT/ul la fel.Nimeni nu face nimic din COMPLICITATE!!Asta este Romania LOR,nu a NOASTRA!Va este clar dragii mei ca sant cu ochii pe resursele tarii mai rau ca pe propria lor mamica?I/as ingropa in bani...As pune tone de bani pe ei pana se sufoca!ca tare dragi le mai sant BANII!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ