Cristoiu și dubla măsură. Spălătorul lui Mircea Băsescu

| 22 iun, 2014

Este de-a dreptul ridicol faptul că Ion Cristoiu, un jurnalist de gardă veche, a declarat recent că “Mircea Băsescu a fost arestat pe nedrept”, în condițiile în care știa toate detaliile cazului și cât de adânce sunt rădăcinile infracționale întinse în jurul familiilor Băsescu-Anghel. Iar Cristoiu nu se oprește aici – merge până la a spune că ziariştii catalogaţi drept “băsişti” şi-au făcut meseria cu profesionalism.

Arestul lui Mircea Băsescu pentru 30 de zile lovește dur în credibilitatea (și-așa secătuită) a instituțiilor media loiale Președintelui. Tribunalul București a dat vineri seara nu doar o decizie care reprezintă punctul de pornire al celui mai mare scandal al anului, dar și care arată cum jurnaliști care se pretind independenți repetă la televizor mesaje “de avarie”, menite să salveze ce a mai rămas din imaginea lui Traian Băsescu.

Cea mai nouă invenție de propagandă este mutarea atenției publice de pe Mircea Băsescu pe Dan Voiculescu. Unul dintre promotorii acestei strategii este chiar Ion Cristoiu, care cred că toate acuzațiile aduse de Bercea Mondial preşedintei ICCJ, Livia Stanciu, şi şefei DNA, Codruţa Kovesi sunt de fapt o conspirație ocultă pentru denigrarea justiției din România, orchestrată de “moguli”.

Citeşte şi: Din abisalele lui Ion Cristoiu, un jurnalist care le inventează dar nu se predă


Să fim serioși! În acest caz vorbim despre un lucru foarte simplu: Mircea Băsescu, fratele Președintelui, a primit mită pentru a influența magistrați în dosarul lui Bercea Mondial, pentru ca acesta să nu facă pușcărie. Acesta este subiectul principal, iar restul sunt deviațiuni, presupuneri și episoade de paranoia.

Și foarte important! Cazul nu este nici măcar unul nou! Să ne amintim că informația despre mita primită de Mircea Băsescu pentru a interveni în dosarul lui Bercea Mondial are o vechime de peste trei ani, fiind prima oară lansată în spațiul public de “surse” prin intermediul Adevărul. Mai târziu, s-a aflat că aceste informații proveneau de la procurorul Eugen Iacobescu, căruia i-a fost luat dosarul lui Sandu Anghel fără explicații – probabil efectele mecanismului de trafic de influență.

Ba mai mult, la acea dată, Mircea Băsescu declara că "niciodata nu a discutat cu Anghel Sandu sau cu vreo ruda a acestuia despre posibilitatea de a interveni el sau vreun membru al familiei sale în soluționarea vreunui dosar". Iar acum ce vedem la TV? Tot Mircea Băsescu, tratând ca de la egal la egal și vorbind despre banii primiți fix cu acei oameni!

Desigur, imediat după acest moment de vizibilitate pentru caracatița de corupție care-și are capul la Cotroceni, mașina de propagandă din jurul lui Traian Băsescu a sărit la gâtul procurorului Iacobescu pentru a-l linșa mediatic. Este chiar de domeniul comicului cum Robert Turcescu, băsist pe viață, lua la mișto tot cazul în 2011, pentru ca acum să pară surprins că Mircea Băsescu a luat șpagă.

Mai mult, este de-a dreptul ridicol faptul că Ion Cristoiu, un jurnalist de gardă veche, a declarat recent că “Mircea Băsescu a fost arestat pe nedrept”, în condițiile în care știa toate detaliile cazului și cât de adânce sunt rădăcinile infracționale întinse în jurul familiilor Băsescu-Anghel. Iar Cristoiu nu se oprește aici – merge până la a spune că ziariştii catalogaţi drept “băsişti” şi-au făcut meseria cu profesionalism şi nu au sărit să îl apere pe fratele preşedintelui Traian Băsescu. Pe bune!?

Dincolo de manipulări, realitatea este următoarea: Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Interlopi, trafic de influență, justiție coruptă, rețea de spălare de bani în jurul familiei lui Traian Băsescu. Punct.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iun, 2014
Nicu
De ce ?
1. De ce, desi FRATELE presedintelui spune despre el ca stie povestea, nimeni nu baga in seama acest lucru ?
2. De ce DNA, in referatul pentru arestarea lui MB, nici macar nu mimeaza investigarea aceste acuzatii atat de grave ?
3. De ce nimeni nu baga in seama pe ceilalti protagonisti ai acestei telenovele, atunci cand spun ca Traian a primit 300.000 de euro prin intermediari ?
Spalarea a fost facuta, orice legatura cu Traian Basescu a fost retezata fara a fi in vreun fel investigata, la fel orice legatura cu Kovesi, cu Stanciu - nici macar nu se mimeaza o ancheta. In orice tara normala la cap, cand ai in fata asemenea probe, ministrul Justitiei ar fi suspendat instantaneu pe Kovesi si Stanciu, si s-ar fi incropit o comisie speciala de procurori, care cu niste rapoarte de la SRI ar fi facut lumina. Macar sa fii mimat asa ceva ...
22 iun, 2014
Albert Daniel Boros
Antenele nu mint
Pai domnul Voiculescu si Antena 3 ne-au furnizat filmuletele,dansii au declansat aceasta ancheta. Acolo am vazut ca Livia Stanciu si Kovesi au fost acuzate de Bercea din duba iar domnul Mircea Badea ne-a explicat de ce sa il credem.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ