Traian Băsescu: Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial sau în numele acestuia

| 23 iun, 2014

Traian Băsescu afirmă că nu a primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial sau în numele acestuia pentru reducerea pedepsei sau pentru graţiere, potrivit unor precizări ale Administraţiei Prezidenţiale.

Dosarul Băsescu Bercea. Sursa citată face precizări cu privire la întrebările ridicate de presă referitoare la preşedintele Traian Băsescu şi la cazul 'Mircea Băsescu - Sandu Anghel'.

Astfel, şeful statului arată că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Bercea Mondial.

'Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vă asigur, aşa cum am mai spus, că nu există niciun poliţist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar', spune Băsescu, conform Administraţiei Prezidenţiale.

El mai afirmă că i-a solicitat fratelui său să informeze instituţiile cu privire la şantaj.

'Anul trecut, fratele meu mi-a spus că este şantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituţiile statului. Ceea ce a şi făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunţ de şantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituţiile statului', a declarat Băsescu.

Şeful statului menţionează că a aflat din presă că fratele său a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

'Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă ştiam dinainte, i-aş fi spus să nu intre în acest anturaj', indică el.

Dosarul Băsescu Bercea. El arată că, în ceea ce priveşte salba pe care soţia sa, Maria Băsescu, a primit-o de la Sandu Anghel, din partea Regelui Cioabă, la Festivalul romilor de la Costeşti (judeţul Vâlcea) în anul 2009, aceasta a rămas în patrimoniul statului.

'Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi se află în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, deci al statului român. De altfel, aşa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale', mai spune Băsescu.

Şeful statului conchide, în ce priveşte zvonurile din presă potrivit cărora fratele lui ar spune, într-una dintre înregistrări, că i-a dat bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, că nu a primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial.

'Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmaţie pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere', afirmă Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ