DIICOT: Plângerea lui Voiculescu legată de judecătorul Stan Mustaţă este neclară

| 13 iun, 2014

DIICOT i-a restituit liderului conservator Dan Voiculescu plângerea prin care acesta solicita o anchetă în legătură cu modul în care a fost tratat judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care s-a ocupat şi de dosarul privatizării ICA.

Oficiali ai DIICOT au precizat că plângerea a fost restituită deoarece nu este clară şi nu este descrisă fapta penală, aşa cum prevede art. 294 din Noul Cod de procedură penală: 'În situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc'.

Judecătorul Stan Mustaţă a făcut parte din completul care a judecat dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care inculpat este şi Dan Voiculescu, notează Agerpres.

Pe 29 aprilie, cu puţin timp înainte de a intra în sala de judecată, Stan Mustaţă a fost ridicat de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită.

În aceeaşi zi, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că nu îl cunoaşte pe Stan Mustaţă şi că a trimis o sesizare procurorului general în care solicită o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie legată de modul cum a fost tratat acest judecător.

'Am semnat astăzi o sesizare la Parchetul General şi l-am rugat pe domnul procuror general, dacă consideră că e cazul, să facă o anchetă la DNA. Acest DNA nu e deasupra legii, acest DNA nu este Dumnezeu pe pământ, este o instituţie a statului plătită din banii noştri, care trebui să dea şi ea socoteală dacă face lucruri ilegale. Am sesizat procurorul general pe trei direcţii. Prima: cine a hotărât această formă de aducere în forţă a judecătorului la DNA, ce a impus mandat de aducere? Că am văzut că nu era urgent, după o oră a plecat din sediul DNA. Care a fost motivul pentru care s-a dorit televizarea, arestarea sau scoaterea din DNA de către agenţii DNA din Curtea de Apel? Cine a luat această decizie?', spunea Voiculescu într-o conferinţă de presă organizată pe 29 aprilie.

Voiculescu a adăugat că vrea să ştie dacă e vorba de un şantaj la adresa judecătorului Stan Mustaţă legat de dosarul său şi dacă cei care au organizat acea acţiune împotriva magistratului au constituit sau constituie un grup infracţional organizat.

"Cred că e datoria procurorului general, a ministrului Justiţiei să facă o comisie de anchetă pentru acest lucru. În cazul în care se va considera că nu este necesară, voi face o sesizare şi la Parlament pentru a face o comisie parlamentară care tot prin procurorul general va declanşa ancheta respectivă. Este intolerabil, este nedemocratic, este ilegal să existe suspiciuni asupra unei instituţii cum este DNA, iar ancheta poate dovedi că sunt fapte sau nu. Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodată nici pe domnul judecător, nu am nici prieteni care să-l cunoască, ca atare consider că DNA a încercat prin această măsură, în ziua în care trebuia să meargă în sala de judecată să se pronunţe, o presiune asupra judecătorului Mustaţă Stan', a menţionat Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iun, 2014
Liviu
Or fi găsit ei ceva chichițe dar sa nu se aștepte ca acea plângere sa nu le fie înapoiată
16 iun, 2014
ronny
justitia e neclara
mai degraba mi se pare neclar tot ce se intampla in tara asta. tot ce tine de institutiile statului este complet nefunctional, se actioneaza pe baza intereselor politice si a presiunilor politice. asta e neclar
16 iun, 2014
Jenescu Sergiu
.
Ar fi trebuit sa faca o investigatie dupa parerea mea. Arestarea si mai ales momentul in care a avut loc sunt cel putin dubioase.
16 iun, 2014
pacepa
.................
neclara???????????????asta este un motiv pueril ca sa spui ca este neclara .................
16 iun, 2014
Mihu
...
Cand spui DIICOT, spui presedentie. Spui oameni in serviciul presedintelui. Nu ma mira ca au facut asta, sincer.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ