Primarul din Târgu Mureş: Nu a fost nicio descindere a DNA la Primărie

| 13 iun, 2014

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că la sediul municipalităţii nu a avut loc nicio descindere a Departamentului Naţional Anticorupţie, că toată corespondenţa cu procurorii DNA s-a purtat la modul oficial şi că unii ar fi dorit ca prin lansarea acestui zvon să creeze o imagine negativă despre instituţiei pe care o conduce.

"E ca la Radio Erevan. Ieri (joi, n.r.) a fost cineva de la DNA la mine, mi-a spus că s-a depus o plângere, ceva despre finanţarea cluburilor sportive, şi ne-a solicitat nişte acte. Azi am trimis hotărârile de Consiliu Local prin care s-au alocat banii ca să se vadă că nu avem nimic de ascuns. Le vor studia şi vor acţiona în consecinţă. Au mai fost făcute plângeri, am mai transmis documente (...) Nu a fost nicio descindere a DNA la Primăria Târgu Mureş. Ştirile pe surse date cum că azi ar fi fost o descindere a DNA la Primăria Târgu Mureş au fost date numai aşa ca să ne murdărească unii, să creeze impresia că s-ar întâmpla ceva rău aici. De la a cere acte până la descinderi e o cale lungă', a afirmat Florea, citat de Agerpres.

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat  că în baza unei solicitări sosite de la Departamentul Naţional Anticorupţie, municipalitatea a trimis, vineri, toate documentele legate de finanţarea cluburilor sportive.

'Ieri (joi, n.r.) DNA ne-a trimis o adresă şi ne-a solicitat actele prin care finanţăm cluburile sportive din oraş. Este vorba despre ASA Târgu Mureş (echipa de fotbal, n.r.), BC Mureş (echipa de baschet masculin, n.r.), CSU Medicina Târgu Mureş (echipa de volei, n.r.) şi Sport Club Mureşul Târgu Mureş (club de handbal feminin, n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adică hotărârile Consiliului Local Târgu Mureş. Nu a descins nimeni la sediul Primăriei Târgu Mureş', a spus Claudiu Maior.

Viceprimarul a spus că este posibil ca la baza acestei solicitări să stea vreo sesizare, dar că municipalitatea nu a fost informată cu privire la acest aspect

Asociaţia Pentru Minţi Pertinente AMPER a solicitat, în urmă cu câteva zile, revocarea a cinci hotărâri ale Consiliului Local Târgu Mureş din 29 mai a.c. prin care instituţia se angajează să finanţeze din bugetul local cluburile Asociaţia 'Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş', Baschet Club Mureş, Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş, Clubul Sportiv City'Us Târgu Mureş şi Sport Club MUREŞUL Târgu Mureş cu peste 15 milioane de lei.

Directorul executiv al AMPER, Cătălin Hegheş, a precizat vineri, pentru AGERPRES că solicitarea de către DNA a documentelor de la Primăria Târgu Mureş, referitoare la finanţarea cluburilor sportive, nu are legătură cu demersul asociaţiei. Acesta a spus că AMPER a depus, în data de 10 iunie, la registratura Primăriei Târgu Mureş, o plângere prealabilă prin care contestă oportunitatea şi legalitatea hotărârilor de consiliu local, care conţine argumente pe 11 pagini, dar că nu ştie ca documentul să fi ajuns la DNA.

'Noi nu am depus nicio reclamaţie la DNA (...) În opinia noastră, cele cinci hotărâri susmenţionate nu respectă egalitatea la şansă a tuturor cluburilor sportive din Târgu Mureş, întrucât hotărârile nu sunt luate ca urmare a unui concurs de proiecte, transparent, cu criterii clare şi bine definite. În plus, pentru cluburile care au primit finanţare, Primăria Târgu Mureş descurajează indirect performanţa managerilor, care nu sunt nevoiţi astfel să caute soluţii economice viabile pentru susţinerea cheltuielilor. În privinţa legalităţii acestor hotărâri de Consiliu Local, în opinia noastră, ele încalcă mai multe acte normative, între care Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local Târgu Mureş, Legea 52/2003 privind transparenţa decizională, Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi Legea 69/2000 - legea educaţiei fizice şi sportului', a precizat Cătălin Hegheş.

În documentul depus la primărie se arată că, în cazul unui răspuns nefavorabil din partea Primăriei şi a Consiliului Local Târgu Mureş, Asociaţia Pentru Minţi Pertinente AMPER va continua demersurile pentru revocarea celor cinci hotărâri pe calea contenciosului administrativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ