Dan Voiculescu o atacă pe Kovesi: ÎNCALCĂ LEGEA

| 12 iun, 2014

Dan Voiculescu a atacat-o pe Laura Codruța Kovesi, într-o declaraţie publică legată de dosarul său. "Prescripţia pentru a doua acuzaţie expira in 2018 sau 2023? Întrebarea mea pentru toata lumea: Oare doamna Kovesi nu cunoaste Codul Penal? Sau poate stie lucruri pe care nu le stim noi. O rog public sa spuna de unde e termenul decembrie 2014".

Dan Voiculescu a atacat-o pe Laura Codruța Kovesi, într-o declaraţie publică legată de dosarul său. "Prescripţia pentru a doua acuzaţie expira in 2018 sau 2023? Întrebarea mea pentru toata lumea: Oare doamna Kovesi nu cunoaste Codul Penal? Sau poate stie lucruri pe care nu le stim noi. O rog public sa spuna de unde e termenul decembrie 2014".

"E vorba că ca procurul Kovesi, ca vremelnic e procur sef DNA, isi permite in inalta ei funcţie sa incalce legea. Ma refer la o lege 303/2004, care la articolul 9, interzice procururilor sa se exprime public cu privire la procese", a spus Dan Voiculescu.

"Am facut scrisoare in atentia ambasadelor acreditate la Bucureşti, cancelariilor occidentale, CE, organizaţiilor internaţionale care se ocupa si monitorizează activitatea pe justiţie în care trebuie să clarifice cum un procuror şef poate să facă atâtea greşeli la rând. Ar trebui să se aplice o sancţiune care trebuie să ducă la retragerea sa din magistratură", a precizat Voiculescu.

"Obligaţia mea e să vă spun: nu e vorba de prescriptie. Profesorul Mateut a spus ca prescrierea despre care vorbeşte doamna Kovesi e o prostie, ca e in 2023, dupa Noul Cod si 2018 dupa vechiul Cod". Nu stiu de unde obsesia pentru decembrie 2014, dar am o presupunere. Sunt două acuzaţii în dosar. Prima, prescrisa acum 2 ani. In 2013 am facut cerere la tribunal in care am spus ca nu vreau sa beneficiez de prescriptie. Judecătorul a aprobat. Eu am cerut ca procesul să continue. Doamna judecător cand a dat celebra hotărâre de condamnare in motiv trece cu vederea acest episod. A dat o hotărâre in care nu se judecă cauză".

DAN VOICULESCU: "Această isterie: dorinta nebună a lui Traian Băsescu de a ma vedea pe mine in puscarie inainte de a pleca el de la Cotroceni"

"Preocuparea mea e că această iritare, isterie, are la baza dorinta nebuna a lui Traian Băsescu de a ma vedea pe mine in puscarie inainte de a pleca el de la Cotroceni. Cred ca de aici termenul din 2014. Dosarele mele nu se vor prescrie pentru ca nu vreau. Trebuie judecate, sa hotărască judecătorul dacă sunt sau nu vinovat. Nu vreau prescriptie. Vreau hotărâre judecătorească clară si vreau ca cazul de la Tribunal in care am fost condamnat sa fie discutate serios", a mai spus Dan Voiculescu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, la TVR 1, că în dosarul ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, important este să se dea o soluție, indiferent care, achitare sau condamnare, nu să intervină prescripția răspunderii penale.

Kovesi a precizat că în acest dosar, aflat pe rolul Curții de Apel București, faptele se vor prescrie în luna decembrie 2014. "Cred că aici trebuie să va dea răspunsul cei care judecă acest dosar. Noi, ca procurori, putem participa doar la ședințele de judecată. Ceea ce vă pot spune este că un dosar care a fost pe rolul instanțelor de judecată mai mult de șase ani este important să se soluționeze printr-o hotărâre. Indiferent că este de condamnare, de achitare, important este să nu stăm și să așteptăm ca într-un dosar să intervină prescripția răspunderii penale, pentru că atunci putem să fim suspicioși cu privire la activitatea celor care trenează judecarea unui dosar așteptând să intervină prescripția. Este important să se dea o soluție indiferent care este", a declarat Kovesi.

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu, a fost amânat din nou marți, pentru 1 iulie, de judecătorii de la Curtea de Apel București.

Motivul amânării a fost faptul că doi dintre inculpați, Popa Corneliu și Petre Alexandru, nu au avut avocați, astfel încât la termenul următor ei vor avea apărători din oficiu.

De asemenea, la 1 iulie urmează să fie discutat și modul de compunere a completului de judecată. În acest dosar, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost condamnat la cinci ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ