Fiul lui Bercea Mondial, cercetat pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

| 12 iun, 2014

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este cercetat penal într-un nou dosar pentru săvârşirea a trei infracţiuni de şantaj, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.

În prezent, Florin Anghel se află în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat la cinci ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor.

El a fost audiat joi în dosarul privind şantajarea fratelui şefului statului, Mircea Băsescu, în care mai este cercetat şi ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, în prezent arestat preventiv.

Conform unui comunicat al DNA, pe 31 mai, într-o discuţie telefonică purtată din Penitenciarul Colibaşi cu persoana pe care ar fi şantajat-o, Florin Anghel i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată de procurori, astfel încât Marius Constantin, cumnatul său, să fie pus în libertate.

'Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie', precizează DNA.

Anterior, la 1 noiembrie 2013, Florin Anghel ar fi ameninţat aceeaşi persoană cu scopul de a o determina să-i dea suma de 280.000 euro.

Totodată, la 26 martie 2014, Anghel ar fi exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, căreia i-ar fi cerut în schimb 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa.

La începutul lunii iunie, ginerele şi fiica lui Bercea Mondial au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro. 

În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupţie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de soţia sa, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ