Mircea Băsescu, prima noapte în arestul Direcţiei de Cercetări Penale

| 20 iun, 2014

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, şi-a petrecut prima noapte în arestul poliţiei, iar vineri va fi dus la mandatul de arestare preventivă. Nu singur, ci alături chiar de intermediarul afacerii, Marian Căpăţână, reţinut şi el joi seara de DNA. Între timp, apar noi dezvăluiri despre afacerea de sute de mii de euro dintre Mircea Băsescu şi clanul Bercea Mondial.

Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, şi fiul său vor fi din nou aduşi din nou la DNA Bucureşti.

Mircea Băsescu este acum în arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Fratele preşedintelui a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă. El a fost citat la DNA ca suspect, însă a părăsit sediul DNA cu cătuşe. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Marian Căpăţână, intermediarul banilor de la Bercea Mondial.

Din ordonanţa de reţinere rezultă că există probe şi indicii clare potrivit cărora fratele preşedintelui a primit în anul 2011 suma de 250.000 de euro pentru a intermedia eliberarea lui Bercea Mondial sau reducerea pedepsei primite.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au petrecut noaptea în arest, în celule separate deoarece nu au voie să se întâlnească şi să-şi vorbească. Mircea Băsescu urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe de altă parte, şi Marian Căpăţână, intermediarul fabuloaselor sume, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic la influenţă.

Bucurie mare în casa lui Bercea Mondial

Reţinerea lui Mircea Băsescu de către procurorii DNA a declanşat o explozie de bucurie în tabăra lui Bercea Mondial. Rudele lui Sandu Anghel, s-au strâns în casa Izaurei, fiica interlopului căreia fratele preşedintelui i-a botezat fetiţa în urmă cu 4 ani, şi au primit vestea cu ropote de aplauze. "S-a făcut dreptate", au strigat rudele lui Bercea Mondial imediat după reţinerea lui Mircea Băsescu.

Rudele lui Bercea Mondial sus ţin că mai au şi alte filmări compromiţătoare despre Mircea Băsescu.

Izaura Anghel a povestit joi seara că Marian Căpătână a încercat să oprească scandalul în urmă cu o săptamână, când a dus 20.000 de euro familiei interlopului Bercea. În schimb, ar fi cerut ca înregistrările video să nu mai ajungă la DNA. Marian Căpăţână şi fiica lui Bercea au semnat chiar şi o chitanţă de mână pentru aceşti bani.

Citeşte şi: Cazul lui Mircea Băsescu a ajuns în presa internaţională

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
ovidiu
SI MULTE ALTELE TOT INAINTE, DAR IAL SI PE TRAIANEL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ