UPDATE Marian Căpăţână a fost reţinut de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

| 19 iun, 2014

Marian Căpăţână a fost reţinut, joi seara, de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă după ce a intermediat primirea banilor de către Mircea Băsescu, fratele preşedintelui.

Marian Căpăţînă şi Mircea Băsescu, reţinuţi joi, vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Din ordonanţele de reţinere a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

DNA susţine că, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis inculpatului Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei.

'Ulterior, pentru că tatăl nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro inculpatului Căpăţînă în acelaşi scop. Intervalul de timp în care denunţătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpăţînă este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond). Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunţător inculpatului, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Căpăţînă şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunţător', se arată într-un comunicat postat joi seară pe site-ul instituţiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ