Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei Infrastructură din Primăria Bucureşti, a fost arestat preventiv

| 19 iun, 2014

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcţiei generale infrastructură şi servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, cercetat de DNA pentru corupţie.

Tribunalul Bucureşti a respins pe 7 iunie cererea DNA de arestare a lui Mădălin Dumitru, însă procurorii au făcut contestaţie, admisă joi de Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia este definitivă, iar Mădălin Dumitru va fi arestat preventiv.

Mădălin Dumitru este acuzat de fals în declaraţii, efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Mădălin Dumitru, în calitate de director al DGISP - funcţionar public cu atribuţie de conducere în cadrul autorităţii publice locale, deşi avea obligaţia de a-şi declara averea, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008 - 2013.

'Astfel, acesta, în declaraţia de avere din 4.11.2008 nu a menţionat venituri în sumă de 150.000 de euro obţinute ca urmare a încheierii antecontractului de vânzare - cumpărare pentru un teren în suprafaţă de 217 m.p., situat în Bucureşti. În declaraţia de avere din 4.11.2010 nu a trecut venituri de 90.200 lei obţinute din cesionarea părţilor sociale la SC Magistral SRL, al cărei reprezentant era. În declaraţia de avere din 10.06.2013 nu a declarat veniturile obţinute din închirierea unui imobil situat în oraşul Voluntari, jud. Ilfov (1.850 euro/lună, pentru anul 2012 = 5.500 euro, ianuarie - iulie 2013 = 11.100 euro). În aceeaşi declaraţie de avere a declarat în fals venituri în sumă de 500.000 lei şi 150.000 euro obţinute ca urmare a încheierii a trei antecontracte de vânzare - cumpărare şi nu a declarat 8 ceasuri (Longines, Mont Blanc etc.)', susţine DNA.

După numirea în funcţia de director, el a continuat să efectueze acte de administrare a societăţilor SC Precon SRL şi SC Magistral SRL atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.

'Astfel, Mădălin Dumitru era cel care stabilea strategia de dezvoltare a societăţilor indicând administratorului/directorului general proiectele ce trebuie dezvoltate, oportunităţile de afaceri, termenii ofertelor şi termenii contractelor încheiate de cele două societăţi, precum şi prioritizarea plăţilor. S-a stabilit că el identifica posibilii clienţi ai societăţilor, discuta cu aceştia, le solicita întâlniri cu persoane din conducerea celor două societăţi, însoţea clienţii la sediul societăţilor pe care le administra în fapt', susţin procurorii.

Ca urmare a exercitării acestor activităţi incompatibile, Mădălin Dumitru a obţinut foloase materiale necuvenite: suma de 48.000 lei ridicată din casieria SC Precon SRL de administrator la solicitarea sa şi depusă de acesta într-un cont indicat; costurile suportate de aceeaşi firmă pentru angajarea unui şofer personal, respectiv retribuţia acestuia; costurile suportate de firmă pentru asigurarea folosinţei mai multor autoturisme (rate de leasing, asigurări, taxe, cheltuieli de întreţinere) - autoturismul marca Chrysler Grand Voyager, autoturism marca Audi A5, autoturismul marca Audi Q7, costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el şi fiul său.

Sursa citată precizează că au fost obţinute foloase şi pentru alte persoane, reprezentând salarii aferente perioadei 20.10.2010 - 16.05.2013 (30 luni x 7.130 lei - 213.900 lei) şi costurile aferente asigurării folosinţei mai multor autoturisme.

În perioada 2009 - 2014, în calitate de director, preşedinte al comisiilor de evaluare, preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, a pretins şi primit de la o firmă foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii/renovare/instalaţii, materialele necesare şi obiecte electrocasnice pentru a-şi exercita influenţa în vederea atribuirii, derularea în bune condiţii a contractelor şi pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate.

În aceeaşi calitate, Mădălin Dumitru, prin recepţionarea unor lucrări neefectuate la obiectivul 'Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa', a creat premisele decontării de lucrări neefectuate în sumă de peste 372.000 lei fără TVA, respectiv la articolul deviz 'Parapet metalic direcţional zincat' au fost decontaţi în plus 701 metri parapet nepus în operă.

Prejudiciul cauzat prin decontarea unor lucrări neefectuate este de peste 372.000 lei fără TVA şi a fost recuperat integral, iar folosul firmei care a realizat lucrările constă în suma de bani încasată nelegal, constatarea finalizării lucrărilor şi neaplicarea unor sancţiuni contractuale.

Tot în perioada 2009 - 2014, a primit de la reprezentanţii a două societăţi comerciale două autoturisme, unul marca Mercedes, celălalt marca BMV X6, şi alte foloase necuvenite în cuantum de circa 50.000 de euro şi 9.000 lei, în vederea obţinerii pentru acestea de lucrări în subcontractare, avize/aprobări, a efectuării plăţilor la timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ