Predoiu: Ar fi o eroare ca preşedintele să demisioneze

| 20 iun, 2014

Cătălin Predoiu, Prim-vicepreşedintele PDL, a declarat joi că ar fi 'o eroare' ca şeful statului să-şi dea demisia din funcţie în contextul anchetei penale care-l vizează pe fratele său, Mircea Băsescu, acuzându-i pe Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta că prin declaraţiile lor urmăresc o 'scurtătură' politică spre Palatul Cotroceni.

"Consider că ar fi o eroare ca preşedintele să-şi dea demisia. Ar fi o destabilizare a vieţii politice. Ar fi un gest care nu ar avea temei, ar fi o oportunitate pentru cei care, deşi declară că vor justiţie şi vor aflarea adevărului, nu lasă justiţia să-şi urmeze cursul până dă verdictul. (...) Cotroceniul are o singură poartă, o poartă principală pe care se intră prin votul poporului. Nu peste gard, prin scurtături politice, aşa cum visează Geoană, Tăriceanu, Ponta", a declarat prim-vicepreşedintele PDL într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în contextul anchetei care-i vizează pe Mircea Băsescu şi pe Sandu Anghel a remarcat 'demagogia şi politicianismul unor lideri pe funcţii mari, dar care sunt oameni politici mici'.


'L-am văzut pe domnul Geoană, din nou, discutând despre demisii şi dând lecţii despre justiţie. Nici până astăzi domnul Geoană nu a explicat societăţii româneşti ce era cu acele imagini din 2009 în care primea bani în biroul Senatului, ca şef al Senatului. Nici până azi domnul Geoană nu a explicat clar ce explica în campania electorală prezidenţială cu domnul Sorin Vântu', a spus liderul PDL.

În ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, Predoiu a apreciat că acesta 'nu are autoritatea morală şi politică să dea lecţii despre justiţie'.

"L-am văzut pe, de asemenea, pe domnul Tăriceanu vorbind despre demisii şi dând lecţii despre justiţie, nu mai târziu de câteva zile de când a sfidat voinţa poporului pe motiv că Senatul ar fi fost atacat cândva de preşedinte. E acelaşi domn Tăriceanu care invita pe ministrul Justiţiei, Macovei, în propriul cabinet ca să facă lobby, ca să nu spun trafic de influenţă, pentru prietenul domniei sale, domnul Patriciu. E acelaşi domn Tăriceanu care trimitea bilete roz, sau de cine ştie ce alte culori, preşedintelui ca să intervină la Parchet', a afirmat el.

În opinia sa, 'vedeta acestui cor al demagogilor' este premierul Victor Ponta.

'Domnul Ponta trebuie să dea lecţii despre justiţie numai după ce lămureşte ce a discutat cu tânărul procuror Panait, care ulterior şi-a luat zilele. După ce lămureşte ce s-a discutat în biroul domniei sale de prim-ministru de către domnul Duicu, după ce-şi asumă bărbăteşte furtul intelectual numit plagiat. Abia după aceea domnul Ponta poate să vorbească despre demisii sau despre justiţie', a declarat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că în cazul Bercea Mondial mai există un plan judiciar şi încă unul de atac al 'mafiei' la adresa justiţiei.

'Un prim plan este cel judiciar. Acuzaţii de trafic de influenţă care vor fi judecate de justiţie. Justiţia trebuie să-şi facă până la capăt datoria, indiferent de persoane pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Există însă şi un al doilea plan la fel de important sau poate chiar mai important. Este planul de atac al justiţiei pe care mafia din România îl lansează pe fondul procesului judiciar', a susţinut el.


Predoiu a adăugat că 'atacurile' de joi la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, şi a preşedintei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, arată că sunt 'forţe' care 'profită de această oportunitate pentru a-şi urmări interesele'.

'Am încredere în obiectivitatea şi profesionalismul DNA, am încredere şi în profesionalitatea şi independenţa ÎCCJ. Sunt convins că atât procurorul-şef DNA, cât şi preşedinta Înaltei Curţi, Livia Stanciu, vor rezista acestor atacuri şi că fiecare îşi va face datoria potrivit legii', a mai spus Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ