Imunitatea lui Traian Băsescu, CONTESTATĂ la CCR

| 20 iun, 2014

Dupa arestarea fratelui sau, inca o lovitura pentru presedintele Traian Basescu. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis sesizarea senatorului Gabriela Firea in dosarul de santaj si amenintare deschis pe numele presedintelui Traian BAsescu. Prin urmare sesizarea senatorului va ajunge pe masa judecatorilor CCR care urmeaza a se pronunta cu privire la limitele imunitatii prezidentiale.

Initial procurorii au dat in baza actualelor prevederi constitutionale rezolutia de neincepre a urmaririi penale.

Senatorul Gabriela Firea le-a contestat si astfel s-a ajuns la situatia urmatoare:

ICCJ admite cererea formulată de petenta Firea Gabriela, privind sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.312 alin.2 C.p.p în măsura în care se aplică Preşedintelui României. Sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.312 alin.2 C.p.p în măsura în care se aplică Preşedintelui României, în raport cu prevederile art.1,art.16,art.84 şi art.72 din Constituţia României.

ICCJ amână cauza şi fixează termen pentru soluţionarea pe fond a plângerii formulată de petenta Firea Gabriela la data de 24 iulie 2014, în Camera Preliminară,fără citarea părţilor, fără participarea acestora şi a procurorului, potrivit art.341 alin.5 C.p.p. Definitivă.

Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 20 iunie 2014.

Vezi şi: DNA: Mircea Băsescu a promis că preşedintele îl va GRAŢIA pe BERCEA şi a primit 250.000 euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ