Congresul PNL, aranjat cap-coadă de gruparea Antonescu-Iohannis

| 19 iun, 2014

Discipolul credincios al lui Antonescu sau poate șarpele pe care acesta l-a crescut ca mai apoi să-l trădeze, încă nu ne-am lămurit ce interese nutrește Iohannis față de Antonescu, președintele interimar al liberalilor pare să adopte aceleași tehnici de persecuție care l-au consacrat pe Crin drept disctatorul liberalilor.

Congresul PNL.  Circul pe care îl organizează liberalii, așa-numitul Congres, are strict două obiective – unul, să le bage pe gât peneliștilor democrat-liberalii și popularii europeni,  iar doi, să ofere falsa iluzie de unitate în cadrul PNL în spațiu public, din ambele decurgând în mod cert disperarea de a conferi legitimitate celui ce urmează a fi uns președinte de partid.

Argumentul suprem care să la baza celor zise mai sus constă în faptul că acestă mascaradă de Congres al PNL este aranjat cap-coadă de gruparea Antonescu-Iohannis, iar aici trebuie să se citească cenzură, pumni în gură celor care nu împărtășesc direcția asumată de către cei care fac legea în PNL (la figurat, nu după sistemul parafat de cuplul Basescu-Udrea, cel puțin nu încă), excluderi în masă.

Discipolul credincios al lui Antonescu sau poate șarpele pe care acesta l-a crescut ca mai apoi să-l trădeze, încă nu ne-am lămurit ce interese nutrește Iohannis față de Antonescu, președintele interimar al liberalilor pare să adopte aceleași tehnici de persecuție care l-au consacrat pe Crin drept disctatorul liberalilor.

Cert este că cei doi nu dau înapoi atunci când vine vorba de măsuri extreme față de acele oi peneliste care ies din țarcul construit de ei. Cu alte cuvinte, în disperarea de a transmite electoratului de dreapta, care și așa este fărâmițat, împărțit în cele patru zări și confuz în ceea ce privește ultimele evenimente de pe scena politică, un mesaj clar – ne-am revenit, ne-am organizat și mergem mai departe, iar în același timp de a pune lucrururile în ordine în cadrul partidului, gruparea Antonescu-Iohannis este pregătită să-i decapiteze pe adepții lui Tăriceanu înainte de Congres.

Citeşte şi: Crin a rămas liderul de facto al PNL?


Antonescu, chiar dacă a făcut un pas înapoi din prim-planul PNL se pare că a rămas totuși la cârma partidului (după modelul Băsescu am putea adăuga) și impune direcția de acțiune prin declarații belicoase. “Eu, personal, cred că în orice partid serios fiecare membru, cu atât mai mult un parlamentar, trebuie să răspundă la întrebarea următoare: sunt în acest partid sau sunt într-o organizaţie, partid, asociaţie care luptă împotriva propriului meu partid?

Tăriceanu şi ceilalţi îşi pot lua orice nume pompoase de grupuri, de iniţiative, de identitate, de salvare, sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD, care execută dispoziţii de partid ale PSD, iar cei care se asociază cu aşa ceva este evident că nu mai au nimic comun cu PNL, că sunt adversari declaraţi ai acestuia. Din acest punct de vedere pentru mine lucrurile sunt foarte simple şi sper să fie simple cel puţin până la congres. Imediat după congres şi pentru conducerea partidului care va fi aleasă atunci”, a explicat fostul președinte liberal.

Miza Congresului PNL este una importantă și definitorie pentru viitorul politic al formațiunii atât la nivel intern, cât și în raport cu PDL și PPE, dar mai ales în ceea ce privește alegerile prezidențiale din toamnă, motiv pentru care Antonescu și Iohannis nu vor să riște nimic permițându-i lui Călin Popescu Tăriceanu şi Grupului său de iniţiativă să influențeze în vreun fel rezultatele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ