Klaus Iohannis: Doar ca ultimă metodă aş accepta, dar nu aş propune, o excludere

| 18 iun, 2014

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat că excluderea unor membri din partid este o măsură pe care ar accepta-o doar în ultimă instanță, fără însă ca propunerea să vină de la el.

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că nu ar propune excluderea din partid a unor membri, aşa cum ar dori anumite persoane, şi că aceasta este o măsură pe care ar putea-o accepta doar în ultimă instanţă.

'Eu sunt de altă părere. Eu întotdeauna încerc să conciliez şi doar ca ultimă metodă aş accepta - dar nu aş propune o excludere. Practica de până acum ne-a arătat că nu a avut nici un fel de rezultat, ba dimpotrivă, s-au creat nuclee de rezistenţă în afara partidului şi, în loc să discutăm în interior, între noi, să ne lămurim, au apărut tot felul de iniţiative şi nuclee care s-au situat în afara partidului', a spus Klaus Iohannis.

Deputatul Ludovic Orban a declarat presei, miercuri, că nu ar fi de acord cu o excludere din partid a celor consideraţi a fi parte a 'nucleului Tăriceanu', întrucât deocamdată nu au făcut nimic împotriva formaţiunii.

'Nu sunt de acord. Deocamdată nu au făcut nimic împotriva partidului, au spus doar că vor să apere identitatea PNL. Eu cred că identitatea PNL o apără toţi membri PNL. Până la o acţiune care să fie diferită de ceea ce au afirmat până astăzi, mi se pare că nu este nimic serios... Să înceapă să atace partidul, să atace candidatul PNL, să încalce statutul flagrant. Întotdeauna am fost foarte rezervat în declaraţii de genul acesta: hai să-l dăm afară. Întâi trebuie să vorbeşti cu omul, să vezi ce l-a determinat. Întotdeauna, când am de-a face cu un membru al PNL nemulţumit, încerc să vorbesc cu el, să aflu ce l-a determinat să aibă o anumită atitudine. Dacă motivele care l-au determinat să aibă atitudinea respectivă sunt OK, încerc să ţin cont de părerea lui', a subliniat Orban.

El a spus că a ales calea dialogului, că a discutat cu cei care ar dori să treacă de partea lui Călin Popescu Tăriceanu şi că a constatat că fiecare a avut anumite motive personale să facă acest pas.

'Am discutat cu toţi. Unii s-au dus acolo din curiozitate, alţii s-au dus pentru că sunt nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi de preşedintele filialei judeţene. Sigur că sunt unii care s-au dus acolo şi pentru că miroase a ciolan, în speranţa că, probabil, Tăriceanu umblă cu portofolii prin buzunare, dar tot umblă de 3 luni cu portofolii prin buzunare şi văd că nu mai pleacă nimeni după el. Cam astea sunt motivaţiile. Întotdeauna când e o furtună, cad jos nişte crengi. De regulă cad crengile uscate', a spus Ludovic Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ