Iohannis se visează deja preşedinte. Proiectul măreţ cu care vrea să câştige alegerile prezidenţiale

| 18 iun, 2014

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că el va propune un proiect politic pe două mandate deoarece cea mai mare problemă a clasei politice româneşti a fost lipsa unui program politic pe mai multe mandate.

'Cred că cea mai mare problemă a clasei politice româneşti din momentul de faţă şi din anii trecuţi a fost lipsa unui plan, lipsa unei viziuni, lipsa unui program politic pe mai multe mandate. Eu am propus, în partid, şi voi propune mai detaliat la congresul nostru, un proiect politic al PNL pe următorii 10 ani care are ca obiectiv final, central şi important transformarea României din ce este acum într-o ţară prosperă şi puternică, egală cu statele dezvoltate din Uniunea Europeană (...) 10 ani în care preşedintele, care va fi propus de PNL, va avea un rol decisiv, 10 ani în care PNL guvernează în două mandate consecutive şi reuşeşte să pună în practică viziunea liberală asupra guvernării, asupra modului în care se poate dezvolta sustenabil şi rapid economia românească. Această viziune am prezentat-o (la Târgu Mureş, în cadrul reuniunii regionale a PNL n.r.) şi această viziune o voi transforma într-un proiect politic şi, ulterior, într-un program de guvernare, în programul candidatului pentru Preşedinţie', a arătat Iohannis.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, un filogerman convins, este sceptic în legătură cu persoana lui Iohannis

Liderul interimar al PNL a afirmat că liberalii nu doresc să elaboreze un program separat pentru Preşedinţie şi un altul pentru Guvern, ci un program general prin care să fie prezentat modul în care cele două instituţii interacţionează.

'Eu vreau să avem un program al nostru, care arată românilor cum vedem noi preşedintele liberal, cum vedem guvernul liberal, cum vedem interacţiunea dintre preşedinte şi guvern, în aşa fel încât să apară efect de sinergie, nu efect de bătaie de joc cum se întâmplă din păcate în ultima vreme. Şi atunci cu siguranţă vom crea premisele unei dezvoltări economice sustenabile şi susţinute, care evident că va crea locuri de muncă. Ştiu că există unii care spun că acela (Iohannis, n.r.) a făcut ceva acolo, într-un orăşel, dar în plan naţional... Una peste alta, Sibiul este o istorie de succes de aproximativ 15 de ani care arată celor interesaţi cam ce am făcut. Cred că experienţa mea este şi suficientă şi necesară pentru a face următorul pas. Dacă voi fi eu candidatul pentru Preşedinţia României şi voi fi ales, îmi voi pune cu siguranţă la dispoziţie toate abilităţile pentru a face lucrurile să meargă mai bine. Dacă nu voi fi eu acel candidat, atunci îl voi ajuta pe acela care va fi candidat să facă acest lucru', a susţinut Klaus Iohannis.

Politicianul a subliniat că cel mai important lucru este acela să ştii unde vrei să ajungi, lucru esenţial pentru a ieşi din situaţia în care se află astăzi România.

Citeşte şi: Iohannis vinde PNL pentu jilţul de la Cotroceni?

'Dar cred că este bine la început de drum să stai un pic şi să te gândeşti unde vrem să ajungem pe acest drum. Este mai important să ştii unde vrei să ajungi, decât să ai la început descrişi toţi paşii, chit că orice călătorie începe cu un pas, trebuie să ştii, dacă vrei să fii credibil, unde te duce. Altfel, ai ceea ce se numeşte guvernare Ponta, care nu înţelege nimeni unde vrea să ne ducă, nu pricepe nimeni unde se duce economia românească (...) România în acest moment este o ţară cu prea mulţi oameni săraci, cu un venit mediu total nesatisfăcător, cu o clasă mijlocie care reprezintă maximum 10% dintre români. Noi credem că trebuie să reprezinte clasa de mijloc cel puţin 50% dintre români, asta înseamnă o România prosperă, o ţară prosperă este locuită de oameni prosperi, care pot trăi suficient de bine din ceea ce câştigă din munca lor. În momentul de faţă, România este o ţară care abia, abia se aude în corul european. Noroc, noroc că avem parteneriatul strategic cu SUA şi suntem parte a NATO şi în acest fel avem o şansă bună de a rămâne în continuare o ţară care este într-o zonă de securitate', a afirmat liderul PNL.

Iohannis a mai spus că îşi imaginează o Românie prosperă, o economie puternică, dar şi o ţară puternică la modul în care este văzută de partenerii externi, 'o ţară care ştie ce vrea şi poate ceea ce vrea', iar acest lucru se poate realiza în 10 ani.

Citeşte şi: Spiritul german al lui Iohannis păleşte în faţa aranjamentelor sale dâmboviţene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ