Fuziunea PNL-PDL trage pe dreapta și intră în rigor mortis

| 18 iun, 2014

Fuziune PNL PDL. Vasile Blaga își vede reputația și mai mult comprimisă, prin asocierea cu Iohannis, dar, cel mai important, a pierdut timp și energie extrem de preșioase pentru termenul extrem de strâns al campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Fuziune PNL PDL. Au început să fie vizibile sforile trase pentru a îngenunchea PNL, al doilea partid al USL, prin mătrășirea labilului Antonescu și înlocuirea sa la vârf cu mult prea vulnerabilul Iohannis. Tabăra populistă condusă de Elena Udrea și Traian Băsescu sunt cei care au cu adevărat de câștigat din această rocadă. Intriga președintelui pare să fi plecat de la ambițiile și fricile unui Antonescu mereu suspicios cu aliații săi mai puternici, a speculat arivismul lui Iohannis, dar și tentația resimțită de Blaga, care a crezut că primește PNL pe tavă, ca o compensație binevenită pentru pierderile suferite de PDL după dezastrul electoral din 2012.

Ceea ce se pare că nu a ghicit Blaga este că, o dată cu PNL, a primit pe tavă și un cal troian în persoana lui Klaus Iohannis. Investind politic într-o fuziune care nici n-a fost creionată și deja îl promova pe Iohannis drept candidat al dreptei unite, Blaga a căzut în capcana lui Băsescu, care știa foarte bine cine este și bube are în CV edilul de Sibiu. O consecință imediată a campaniei de atacuri dure la Iohannis, cu ”dezvăluiri” vechi de ani de zile, despre probleme cu Justiția pe care Băsescu le cunoștea foarte bine, este că marea fuziune a dreptei a intrat într-o pauză vecină cu moartea clinică. Vina principală a fuziunii lui Blaga cu ”cinstitul Iohannis” este că nu au luat-o în calcul și considerare pe steluța discotecii populare, de la PMP. Blaga își vede reputația și mai mult comprimisă, prin asocierea cu Iohannis, dar, cel mai important, a pierdut timp și energie extrem de preșioase pentru termenul extrem de strâns al campaniei pentru alegerile prezidențiale. Singurul din acest conflict care nu pare să țină cont de factorul timp este președintele, care lasă impresia că are un dosar pentru oricine, artificiu prin care compensează nu numai lipsa de timp, dar și lipsa argumentelor sau credibilității partidei populare reprezentate de Udrea. Dar, parafrazând, cine ridică dosarul de dosar va pieri și Băsescu se vede confruntat pe ultima sută a mandatului său de un incredibil scandal legat de oaia neagră a familiei, fratele său, Mircea Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
DOI BĂSISTI IMPUTITI .......
18 iun, 2014
cantautor
cred Dle Sultanescu ca cele doua cuvinte:"compromis"si"pretios" se scriu altfel...
facand un mic calambur,asa compromiti dta limba romana...
"suntem mandri ca suntem romani",nu-i asa?
mata folosesti termenul rigor mortis in titlu si in text te referi la moarte clinica...
pai mai bibicule,dupa ce ca nu reusesti sa folosesti corect niste cuvinte banale mai esti si lipsit de o elementara cultura:moartea clinica poate fi reversibila in schimb rigormortis se zice cand muschii se contracta,omul fiind pe romaneste,mort de-a binelea...
absolventule de Stefan Gheorghiu.....
incultura acumulata la ff vad ca da pe-afara...sau o fi din cauza doctoratelor?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ