Moțiunea PNL + PDL pe absorbța fondurilor europene, o mostră de ipocrizie și rea-voință extremă

| 19 iun, 2014

Moțiune de cenzură. Liberalii au trebuit s-o încerce și pe asta: să depună o moțiune de cenzură prin care acuză guvernul nu numai că a crescut absorbția fondurilor de 5 ori în numai 2 ani, dar a și luat măsuri pentru debirocratizarea sistemului.

Moțiune de cenzură. Dacă nu ar fi vorba doar de politică pură, dură și fără principii, poate am fi fost tentați să spunem că fuziunea planificată dintre PNL și PDL este o dramă. Căci unindu-se cu PDL, PNL pare să se despartă iremediabil de bunul simț al cărei revoluție a pornit-o cu mai bine de trei ani în urmă, dar și de electoratul său, pe care l-a înșelat cu reclamă mincinoasă și în 2012 și la europarlamentarele de anul acesta.

Citește și: Ponta: Liberalii şi-au imaginat că moţiunea de cenzură îi ajută în campanie; nu i-a ajutat

Ultima coproducție liberalo-pedelistă reprezintă un nou record trist al scufundării iremediabile a liberalilor în promiscuitatea politică cea mai incredibilă. Fostul ministru al Culturii, din guvernul USL și actualmente liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hașotti a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură... pe tema absorbției fondurilor europene și a politicilor guvernamentale din acest domeniu. Este greu de analizat la rece o asemenea ipocrizie revoltătoare. Sigur, absorbția fondurilor europene este încă departe de idealul unui 100%, nimic de comentat. Dar este de-a dreptul scandalos cum se află liberalii în treabă și reclamă guvernul care a reușit urcarea procentelor, care depășesc în prezent 35%, când actualii lor parteneri din PDL au atras doar aproximativ 7% din fondurile UE, în cei 5 ani avuți la dispoziție și fără a mai lua în calcul și decontul buclucaș al Elenei Udrea, de la MDRT. Ar fi fost de bun simț ca, tocmai pe subiectul delicat al fondurilor UE, cei care au fost suspectați de fraudă și care au provocat un veritabil dezastru materializat prin blocarea programelor operaționale din domeniu, să se abțină de la critici!

Or, atât Hașotti cât și ceilalți foști miniștri liberali ai guvernării USL știu exact ce dezastru au lăsat actualii partneri din PDL și ce efort de recuperare a existat din partea guvernelor conduse de Victor Ponta. Liberalii care acceptă să fredoneze propaganda de un tupeu incredibil, pe partitura pusă la dispoziție de PDL, se prefac că uită un element esențial: în timpul guvernării PDL însăși Comisia Europeană a atras atenția, de foarte multe ori, asupra suspiciunilor de fraudă. Guvernul împotriva căruia s-a depus moțiunea a reușit să deblocheze majoritatea acelor programe operaționale blocate de europeni în baza acelor suspiciuni de fraudă.

Pentru ce acuză atunci guvernul condus de Victor Ponta, pentru realizări?! Incapabili de recunoașterea onestă a meritelor alianței aflate la guvernarea pe care ei au trădat-o, liberalii au trebuit s-o încerce și pe asta: să depună o moțiune de cenzură prin care acuză guvernul nu numai pentru că a crescut absorbția fondurilor de 5 ori în numai 2 ani, dar a și luat măsuri pentru debirocratizarea sistemului, pentru accelerarea absorbției și prevenirea cheltuielilor incorecte. PNL reușește o dublă premieră în politica românească: nu numai că mușamalizează intenționat și protejează adevărații responsabili dar taxează guvernul actual pentru o serie de performanțe. Curat murdar...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ