Cum o să-l înghită Antonescu pe Chiliman?

| 17 iun, 2014

Dacă discuţiile privind fuziunea dintre PNL şi PDL se vor concretiza într-un final, atunci Andrei Chiliman va intra pe uşa din spate în partidul din care a fost exclus acum un an.

"Nu cred că voi intra pe uşa din dos în niciun partid. Am intrat mereu pe uşa din faţă. Am fost dat afară din PNL şi nu reintru în PNL. Nu înseamnă că voi ajunge în acelaşi partid, voi ajunge într-un partid în care va ajunge şi PNL, o să ajungem împreună". Aşa îşi explica Andrei Chiliman, luni, decizia de a se înscrie în PDL. Andrei Chiliman va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi cea de preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1.

Mutarea este surprinzătoare la prima vedere. În realitate însă, orientarea lui Andrei Chiliman către PDL vine ca urmare a incapacităţii IRL de a-şi crea o identitate proprie. La alegerile pentru europarlamentare, formula IRL-PNŢCD a fost un eşec total, cele două formaţiuni nereuşind să adune decât 0,89% din opţiunile de vot ale românilor.

Trebuie spus însă că încercările lui Andrei Chiliman şi ale IRL de a-şi crea un culoar pe scena politică nu sunt expresia unei ambiţii personale a primarului Sectorului 1. Andrei Chiliman a ajuns acum la un acord cu PDL, altădată adversar tradiţional al PNL în sectorul 1, tocmai din cauza deciziilor iresponsabile luate de către forurile de conducere ale PNL, controlate la acea vreme de Crin Antonescu.

În mai 2013, Andrei Chiliman şi apropiaţii lui au fost excluşi din PNL întrucât au cutezat să nu împărtăşească punctele de vedere şi direcţia imprimată partidului de către Crin Antonescu. Fostul preşedinte liberal a eliminat atunci dizidenţa din formaţiunea liberală, fără a anticipa însă că adevăratele probleme nu i se vor trage de la primarul Sectorului 1, ci de la un personaj mult mai apropiat pe care l-a adus în PNL, l-a instalat în funcţia de prim-vicepreşedinte pentru ca acum Klaus Iohannis – căci despre el este vorba – să-i tragă scaunul de prezidenţiabil lui Crin Antonescu.

Desigur, Andrei Chiliman este departe de a fi luat o decizie inspirată prin intrarea în PDL. Formaţiunea condusă de Vasile Blaga nu a rupt gura târgului la recentul scrutin pentru PE, iar electoratul are încă bine întipărit în memorie eşecul guvernării PDL care a însemnat sărăcirea oamenilor, desfiinţarea a sute de mii de locuri de muncă şi măsuri de austeritate severe şi mai ales iraţionale.

La cum se aşază însă lucrurile, Andrei Chiliman are toate şansele de a redeveni coleg de partid cu cel care i-a fost “călău” politic, Crin Antonescu. Dacă discuţiile privind fuziunea dintre PNL şi PDL se vor concretiza într-un final, atunci Andrei Chiliman va intra pe uşa din spate în partidul din care a fost exclus acum un an. Marea diferenţă este însă aceea că atunci când a fost dat afară din partid, Crin Antonescu era co-preşedinte USL şi candidat oficial al alianţei la preşedinţie. Acum, la înscrierea în PDL şi probabil foarte aproape de momentul fuziunii, Andrei Chiliman va găsi un Crin Antonescu debarcat din toate funcţiile şi retras din competiţia pentru preşedinţie. Sunt întrunite aşadar toate premisele ca vechile conflicte, care sunt încă latente, să se reactiveze pe filiera Antonescu-Chiliman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 2014
goPontaNemaPrezident
"Cum o să-l înghită Antonescu pe Chiliman?"
Dle Sultanescu,eu cred ca o sa-l "inghita" la fel ca Ponta pe Dan Diaconescu..
cu placere...
pentru Romania..
am raspuns corect,Dle Sultanescu,consilier al lui Ponta?
17 iun, 2014
canciautor
cine stie castiga ,Dle Sultanescu?
un alt posibil raspuns ar fi:
asa cum inghite Bogdan Teodorescu 3 fripturi...
rapid...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ