Lui Antonescu îi surâde pe bune ideea de a candida

| 17 iun, 2014

De câteva săptămâni, Crin Antonescu se află într-un oarecare con de umbră mediatic, eşecul PNL în alegerile europarlamentare reprezentând o înfrângere din care nu şi-a mai revenit, renunţând atât la conducerea PNL cât şi la postura de candidat oficial al partidului la prezidenţiale.

Totuşi, un mic schimb de replici ce a avut loc luni între Antonescu şi senatorul PSD Liviu Pop este ilustrativ pentru modul în care fostul co-preşedinte USL îşi vede şansele de a mai face politică la nivel înalt.

Totul a pornit de la o postare de pe blog-ul personal al senatorului Pop, în care acesta susține că fostul președinte al PNL a avut în februarie o întâlnire în cazul liberalului Horea Uioreanu cu președintele Traian Băsescu, care i-ar fi cerut să se retragă din cursa pentru prezidențiale. Astfel, Pop le adresa în mod public celor doi o serie de întrebări legate de presupusa întâlnire. Din foarte multe puncte de vedere, întebările adresate de senatorul PSD sunt justificate, având în vedere schimbarea de atitudine pe care Crin Antonescu a avut-o în ultimele luni în raport cu preşedintele Traian Băsescu. Chiar fostul lider liberal recunoştea în luna februarie că a avut o serie de întâlniri pe care le clasifica ca fiind “nepublice” cu liderul de la Cotroceni.

Răspunsul dat luni în direct de Crin Antonescu merită citat pe larg, el fiind reprezentativ pentru orgoliul de politician al fostului lider PNL: ”De 25 de ani, de când sunt în politică, nu am fost scutit de multe mizerii. Dar, asta, este cea mai mare mizerie pe care am văzut-o îndreptată împotriva mea. Nu am nicio legătură cu dosarul Uioreanu. Sub nicio formă nu am avut discuții cu Traian Băsescu. După ruperea USL, pentru prima dată, l-am sunat pe Victor Ponta și l-am întrebat dacă are vreo legătură cu mizeria asta. USL la loc nu-l fac, dar de candidat la președinție, pentru a vedea că nu sunt șantajat, candidez. Nu vreau să candidez la Președinție, dar nu există niciun motiv, în afara voinței mele, care să mă împiedice să fac asta.”

Redus la esenţă, mesajul pe care Crin Antonescu a vrut să îl transmită luni seară este acela că domnia sa vrea să candideze la funcţia supremă în stat, în ciuda carierei sale politice aflată mai nou pe un trend descendent. În final, Crin Antonescu nu a făcut decât să se agaţe de un subiect media al cărui actor principal era pentru a-şi spori vizibilitatea şi pentru a transmite că vrea în continuare să candideze la funcţia supremă în stat. Devine astfel evident că fostul preşedinte al Senatului nu a renunţat la visul politic de a ajunge la Cotroceni.

În realitate, Crin Antonescu a ajuns în prezent un politician de mâna a doua, a cărui cădere rapidă i-a mirat pe mulţi. Luând în ultimele luni decizii politice din ce în ce mai neinspirate, Antonescu a reuşit să devină din principalul favorit la fotoliul prezidenţial liderul demisionar al unui partid care se pregăteşte să se lepede de aproape un secol şi jumătate de istorie şi tradiţie. În ciuda viselor sale de mărire, Crin Antonescu nu mai are şanse să ajungă preşedinte, fiind rejectat de populaţie şi dat la o parte de la conducerea partidului de un Klaus Iohannis aflat în plină campanie în vederea nominalizării în cursa prezidenţială din partea dreptei unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
laura
crin antonescu este un politician veritabil,nesantajabil,incorupt,nu ca si klaus iohannis;bravo necula;singurul politician in stare sa-l infrunte pe ponta
18 iun, 2014
necula
crin
un articol f. prost si rauvoitor. crin este e cel mai cinstit, mai curat, mai sincer politician. stie sa vorbeasca mai bine decat scriu profesionisti ai scrisului. se comporta ca un om liber si de aceea pare un pic nediplomat. usor de tradat pentru ca este prea increzator, idealist si generos. mai vreti ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ