Liviu Pop - dezvăluiri cu iz penal, care aruncă în aer scena politică pe relaţia Băsescu - Antonescu

| 17 iun, 2014

Ipoteză şocantă în cazul retragerii lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială. Senatorul PSD Liviu Pop susţine că are are informaţii potrivit cărora Traian Băsescu i-ar fi cerut fostului lider PNL să se retragă din cursa prezidenţială.

Motivul? Antonescu ar fi implicat în scandalul de corupţie în care este anchetat şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Întâlnirea dintre preşedintele României şi Crin Antonescu se pare că ar fi avut loc pe 10 februarie anul curent, cu puţin timp înainte ca cel din urmă să anunţe ruperea USL.

Potrivit informaţiilor prezentate de senatorul PSD, la întâlnirea de taină din februarie, Băsescu ar fi prezentat dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în care ar exista probe că inclusiv fostul lider al PNL, Crin Antonescu, ar fi luat bani. Conform senatorului Liviu Pop, informaţiile provin din patru surse din afara partidului, mai precis de la persoane care lucrează în instituţii şi lângă acestea.

“Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mită de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale”, a precizat Liviu Pop, prin intermediul unui comunicat de presă.

De altfel, senatorul PSD le-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu şi fostului lider PNL, Crin Antonescu, în care cere lămuriri cu privire la subiectele abordate în cadrul întâlnirii din data de 10 februarie. I-a fost cerută lui Antonescu retragerea din cursa prezidenţială şi formarea unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Mai important, i-a fost în schimb asigurată protecţie liberalului în dosarul lui Horea Uioreanu ? Sunt întrebări la care Liviu Pop le-a cerut celor doi un răspuns.

Informaţiile prezentate de Liviu Pop au tensionat apele în PNL, declaraţiile extrem de inflamate ale liberalilor trădând parcă o anumită nervozitate. Ludovic Orban a avut de altfel o replică suburbană la adresa senatorului PSD.

Probabil îl influenţează aburii de alcool, el vine dintr-o zonă unde se produce multă ţuică”, a spus Orban.

Nici reacţia lui Crin Antonescu nu a întârziat să apară, liberalul strigând ca din gură de şarpe şi încercând să se disculpe. Totuşi, argumentele fostului preşedinte PNL nu au fost foarte convingătoare, Antonescu preferând să atace, în loc să prezinte explicaţii serioase. Fostul preşedinte al Senatului a preferat să se victimizeze, acuzând o mizere “de joasă speţă”.

Dincolo de implicaţiile penale extrem de grave, informaţiile prezentate de senatorul PSD oferă un indiciu pentru schimbarea totală a discursului public rostit de liberal, cât şi o posibilă explicaţie pentru sinuciderea politică executată de Crin Antonescu rapid şi cu sânge repede.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
canciautor
sindicalistul asta ,senator,este dovedit ca a schimbat componenta comisiei care avea drept scop sa analizeze plagiatul lui Ponta...
si numarul membrilor
din nefericire,nu este o dezvaluire,sunt acte care arata acest fapt..
n-o fi cu iz penal,dar sigur miroase urat,miroase a Liviu Pop...
17 iun, 2014
ama
senat
O fi singur cuc domnul Preesedinte dar ce calitati au etalat azi domni senatori in frunte cu Tariceanu te fac sa te intrebi cu ce ai gresit de te conduc oameni lasi ,fara caracter.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ