Crin a rămas liderul de facto al PNL?

| 18 iun, 2014

Degringolada din cadrul PNL are la bază același tip de atitudine nehotărâtă care îl caracterizează pe Antonescu, poate și de aici schimbarea bruscă a liberalilor în ceea ce-l privește. Dacă înainte de alegerile europarlamentare fostul președinte era criticat vehement de către liberali, acum  pare că a rămas liderul de facto al PNL.

Rău cu rău, dar mai rău fără rău este concluzia la care au ajuns liberalii în ceea ce-l privește pe Crin Antonescu. Mai mulți lideri ai PNL doresc ca fostul președinte al formațiunii să fie luat în considerare în cercetările sociologice pe baza cărora va fi stabilit candidatul comun al PDL și PNL la prezidențiale, acesta urmând a fi evaluat alături de Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu.

Conform celor spuse de liberali, ar fi o greşeală "strategică" ca PNL să excludă posibilitatea ca Antonescu să candideze la alegerile prezidențiale, mai ales că, până în acest moment, nu se cunosc detalii în legătură cu evoluția lui Iohannis de la preluarea interimatului sau modul în care acesta este perceput de către electoratul de dreapta.

"Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu știm nici cum receptează oamenii modul în care el comunică public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus", a explicat unul dintre vicepreşedinţii PNL.

Nu știm în ce măsură această doleanță se explică prin pierderea încrederii în capacitatea lui  Iohannis de a fi  un candidat redutabil în cursa prezidențială sau prin dorința de a avea o imagine corectă asupra potențialilor candidați la alegerile din toamnă, dar cert este că acest tip de inițiative, dublate și de ambiguitatea declarațiilor lui Antonescu cu privire la candidatura sa, sunt de natură să bulverseze de tot electoratul de dreapta. În condițiile în care timpul este limitat, iar alegerile bat la ușă, să arunci în spațiul public mai multe variante de potențiali candidați nu este un lucru de dorit. În cazul de față, în schimb, nici nu putem avea certitudine că retragerea lui Antonescu, preluarea puterii de către Iohannis și revenirea lui Crin nu a fost decât o strategie a liberalilor de a-i mai spăla din păcate fostului președinte.

Pe de altă parte, indiferent care dintre cei doi liberali – Antonescu și Iohannis – va ieși mai bine în cercetările sociologice, este evident că PNL va da prezidențiabilul din moment ce Cătălin Predoiu nu are nico șansă în fața celor doi.

Practic, liberalii știu că dețin controlul, dar vor să aibă de unde alege - "Noi avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea".

Degringolada din cadrul PNL are la bază același tip de atitudine nehotărâtă care îl caracterizează pe Antonescu, poate și de aici schimbarea bruscă a liberalilor în ceea ce-l privește. Dacă înainte de alegerile europarlamentare fostul președinte era criticat vehement de către liberali, acum  pare că a rămas liderul de facto al PNL.
Atitudinea genarală din cadrul PNL nu demonstrează decât un singur lucru – liberalii acționează doar cu gândul la ciolan și nimic nu mai contează, dovadă fiind și intrarea în PPE sau fuziunea cu PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,
"ciolanul",scuzati termenul,ala din care este platita si consilierea pe care o prestati,este guvernarea....nu este nici la PNL,nici la PDL nici la PMP
este la USD+se pare PPDD+UDMR
ce fac celelalte partide ,din opozitie,este treaba lor...
voi vedeti cu guvernarea,cu DD si cu ungurii...
si sa aveti grija de ala micu,ca va mananca Gadea si Ciuvica,cu fulgi cu tot...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ