Veste bună! "Micul Versailles" de pe Kiseleff a fost SALVAT

| 26 mar, 12:13

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea Primăriei sectorului 1 privind suspendarea hotărârii CGMB din septembrie 2014 care permite distrugerea "Micului Versailles" de pe şoseaua Kiseleff şi construirea pe acest amplasament a unui ansamblu imobiliar de blocuri, susţine edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Am câştigat prima bătălie împotriva celor care distrug 'Micul Versailles' cu complicitatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. (...) Iau act cu sinceră bucurie de această decizie a instanţei, de natură să blocheze, fie şi pentru moment, o catastrofă imobiliară care-i răpeşte Bucureştiului una din cele mai frumoase părţi ale moştenirii sale urbanistice. Le atrag atenţia dezvoltatorilor imobiliari care au început să distrugă 'Micul Versailles' cu buldozerul, la sfârşitul lunii februarie, că orice lucrare pe care o vor efectua din acest moment intră în sfera penalului. Pe acest temei, dacă vom constata că acţiunea de distrugere a grădinilor va continua sau va fi reluată, vom întocmi imediat plângeri penale îndreptate împotriva celor responsabili", a declarat Chiliman, potrivit unui comunicat al autorităţii locale remis joi.

El este de părere că este de datoria sa ca primar să apere patrimoniul istoric al oraşului.

"Am emis, de aceea, un aviz negativ motivat pentru începerea lucrărilor şi am cerut în instanţă anularea hotărârii CGMB, pentru că aceasta încalcă flagrant legea. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) adoptat de consilierii generali ignoră faptul că parcela de pe şos. Kiseleff nr. 45 se află în zona de protecţie a monumentelor istorice şi reprezintă spaţiu verde amenajat, Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/ 2007 interzicând demolarea acestor perimetre sau construirea pe aceste perimetre. Voi continua lupta pentru salvarea 'Micului Versailles' în instanţă, până la anularea hotărârii ilegale a CGMB. De asemenea, cer public Ministerului Culturii să stopeze avalanşa de avize favorabile distrugerii unor clădiri şi perimetre care fac parte din moştenirea frumoasă şi valoroasă a Capitalei şi a României", subliniază Chiliman.

Primarul sectorului 1 anunţa pe 26 februarie că va ataca în instanţă Planul Urbanistic de Detaliu care, în opinia sa, permite distrugerea grădinilor-monument istoric 'micul Versailles' de pe şoseaua Kiseleff nr. 45.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ