Efectele unei campanii dezastruoase. Andrei Chiliman, vector de imagine pentru PNL?

| 23 mai, 2014

Gafă după gafă, Antonescu se sinucide politic și trage după el, ca o piatră de moară, și partidul pe care îl conduce.

Începută cu un handicap major în ceea ce privește scorul electoral scăzut al PNL după ruperea USL, campania liberalilor a constat într-un lung șir de acțiuni care mai de care mai penibile. Cu mai puțin de 48 de ore înainte de terminarea oficială a campaniei electorale pentru Parlamentul European și aflat în cadere liberă, PNL se prinde cu dinții de orice sau oricine îi mai poate aduce câteva voturi. După îndemnul lui Antonescu adresat românilor pentru a nu vota PNȚCD sau Forța Civică la europarlamentare pentru că aceste două partide nu vor obține pragul de 5% și practic românii și-ar irosi votul optând pentru aceste formațiuni politice, Antonescu cerșește acum voturi folosindu-se de numele Primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, cel pe care l-a exclus din PNL din cauza că acesta nu avea încredere în capacitatea lui Crin de a conduce partidul. Astfel, unul dintre efectele unei campanii dezastruoase a liberalilor este folosirea lui Andrei Chiliman ca vector de imagine pentru PNL.

Acest joc murdar practicat de Antonescu nu poate să nu ne ducă cu gândul la practicile folosite de Băsescu. Cu un picior în groapă, pe punctul de pierde partidul și căzut în dizgrație, președintele liberal nu se dă înapoi nici din a se umili folosindu-se de numele lui Chiliman, după ce a avut grijă să-l desființeze public și să-l dea afară din partid. Astfel, liberalii nu se sfiesc să trimită scrisori locuitorilor Sectorului 1 prin care se anunță că Primarul îi susține pe EuroCampionii lui Antonescu în cursa electorală pentru Parlamentul European.

Din nefericire pentru PNL, minciuna are picioare scurte și Chiliman a reacționat violent, atacându-și foștii colegi. „Tentativa disperată a foștilor mei colegi din PNL, de a obține voturi prin minciună, mi-a lăsat un gust amar. Într-un fel, mi-e milă de ei. Pentru că au ajuns singuri în situația ridicolă de a le fi rușine să defileze cu Antonescu și se folosesc de numele lui Chiliman, exclus din partid de Antonescu. Jalnic...”. Chiliman a avut grijă să-i avertizeze pe cetățenii sectorului pe care îl conduce că au fost induși în eroare în mod intenționat de către liberalii care vor să îngrașe porcul în ajunul alegerilor.

Prin urmare, în locul unor voturi în plus, strategia mișelească a liberalilor nu a condus decât la un nou conflict de natură să le afecteze și mai tare imaginea și să clatine și cele 15 procente pe care l-ar câștiga în aceste alegeri. Gafă după gafă, Antonescu se sinucide politic și trage după el, ca o piatră de moară, și partidul pe care îl conduce. Pe lângă incidentul de astăzi, Antonescu a mai primit două lovituri – Tăriceanu s-a întors în partid (cu toate că președintele liberal a zis că nu va accepta acest lucru) și este pregătit să preia frâiele conducerii după demisia lui Antonescu, iar Iohannis care nu se mai sfiește să mai declare în spațiul public că nu l-ar deranja să devină președintele PNL și candidat la prezidențiale în locul lui Antonescu. Brusc, Crin a devenit cantitate neglijabilă în propriul partid, iar viitorul său nu arată deloc bine. Rămâne de văzut la începutul săptămânii viitoare ce se alege de el și care va fi direcția pe care liberalii își vor continua drumul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ