Elena Udrea clarifică lucrurile pe Dreapta – „suntem sub tutela lui Băsescu”

| 23 mai, 2014

Aflat în fața primei confruntări electorale din istoria sa, PMP-ul face tumbe disperate în fața alegătorilor, pentru a-și ascunde lipsa totală de ofertă electorală. Născut ca un instrument menit să îi asigure supraviețuirea în politică lui Traian Băsescu, PMP-ul nu are și nici nu poate să aibă o alternativă viabilă pentru alegători

Ca urmare, în loc de poziționări argumentate pe principalele teme de dezbatere legate de alegerile europene, PMP-iștii, în frunte cu Elena Udrea, vin în fața electoratului cu lungă înșiruire de reformulări ale aceleiași fraze: suntem partidul lui Traian Băsescu și îi facem vrerea.

Ultima demonstrație în acest sens ne este oferită chiar de Elena Udrea. Astfel, într-un interviu acordat RFI, fosta consilieră de la Cotroceni apreciază că Traian Băsescu ”ar fi cel mai bun prim-ministru pe care această ţară l-ar putea avea. Este cel mai bun cunoscător al mecanismelor economice, este un om care îşi asumă responsabilităţi, un om care a avut curajul să-şi asume în timpul campaniei electorale din 2009, nu după ce a ieşit preşedinte a doua oară, să-şi asume măsuri de combatere a crizei care au afectat susţinerea electoratului pe care încerca să-l convingă să-l voteze a doua oară. Deci este un om responsabil, un om cu relaţii internaţionale extraordinare, un om cu o imagine în plan extern cum nu are nimeni şi n-a avut nimeni în România post-decembristă”.

Cât despre coagularea dreptei în perspectiva prezidențialelor, fosta doamnă Cocoș afirmă: "Luăm în calcul orice ipoteză de la Mişcarea Populară, de la PDL, Forţa Civică sau din afara acestor partide, orice ipoteză care să aibă date că este şi câştigătoare. Deci trebuie analizat care este cel mai bun candidat care, având în spate toate aceste partide, să fie capabil să intre în turul doi”.

Făcând bineînțeles precizarea că Elena Udrea speră, în mod evident, ca acest candidat ”providențial” să fie chiar ea (deși cu falsă modestie aruncă la înaintare numele lui Emil Boc), să remarcăm  că aceste declarații sunt aproape identice cu ceea ce spun și liberalii. Nu mai departe de acum câteva zile, numărul doi din PNL, Klaus Iohannis, declara la Timișoara că reunificarea dreptei în spatele unui candidat la prezidențiale este obligatorie după alegerile europarlamentare. ”Convingerea mea este că imediat după europarlamentare nu numai că este oportun să discutăm aceste chestiuni, este obligatoriu, pentru a vedea în ce ecuaţie putem să coagulăm dreapta în vederea câştigării prezidenţialelor”, afirma primarul Sibiului.

Avem așadar practic un consens între PMP-iști și liberalii lui Antonescu despre care ar trebui să fie pasul următor al dreptei în perspectiva prezidențialelor. Or, dacă la această congruență strategică mai adăugăm și faptul că PNL-ul și-a revizuit complet atitudinea față de Traian Băsescu în ultima perioadă, nu este deloc exclus ca după alegerile europarlamentare să asistăm la oficializarea unei alianțe între PMP și liberali sub tutela lui Traian Băsescu.

Desigur, rămâne de văzut care vor fi detaliile acestei înțelegeri. Însă, dat fiind că Antonescu și-a afirmat deja intenția de a face orice este nevoie, în eventualitatea în care va ajunge la Cotroceni pentru a constitui o majoritate guvernamentală artificială fără PSD, nu este deloc dificil de imaginat sacrificarea lui Iohannis și realizarea unui tandem Antonescu/președinte – Băsescu/premier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ