Portavocile băsiste care în 2012 cereau boicot electoral se milogesc pentru prezență la urne în 2014

| 23 mai, 2014

S-a întors roata propagandiștilor care în vara lui 2012 făceau totul pentru a-i salva pielea lui Băsescu, la referendum: acum îndemnă lumea la boicot.

Degeaba s-au făcut atunci apeluri care mai de care mai principiale la virtuțile democratice inalienabile ale dreptului plebiscitar. Președintele ”masă verde” Băsescu își asmuțise fără jenă lătrătorii, care îndemnau prin orice mijloace lumea să rămână în case, apatică și lipsită de speranță în legătură cu referendumul de demitere. Salvat la fir de păr, Traian Băsescu nu s-a jenat nicio clipă să declare imediat că toți cei care nu au participat la referendum l-au sprijini, de fapt, pe el. Sofismul, oricât de revoltător, a fost repetat până la îngrețoșare, deși era de la sine înțeles că dacă atât de mulți oameni l-ar fi sprijinit pe Băsescu, referendumul n-ar mai fi trebuit boicotat și demiterea n-ar fi avut nici cea mai mică șansă.

Acum aceiași ”băseficatori”, atât de plini de ei în 2012, se milogesc de oameni în fel și chip, doar-doar îi vor putea scoate la vot, să mai salveze o dată mizerabilele interese obscure ale regimului. Brusc, apatia și absenteismul nu mai sunt virtuți și semne ale liberului arbitru de care face uz electoratul. Acum dreptul oamenilor de a decide pentru ce și în ce măsură se mobilizează este dat de gard și înlocuit cu un aburitor simț civic de care electoratul ”trebuie” să facă dovadă – vă rog să remarcați imperativul, în filiația directă a ”indicățiilor” de tip ceaușist, prin care nu cu mult timp în urmă Băsescu le cerea oamenilor să facă sau să nu facă ceva, să urmărească sau să nu urmărească mass media, în funcție de cât de ostilă îi era aceasta președintelui.

Toți acești intelectuali scopiți, pardon, publici, cum le place mai nou să se autoeticheteze, se prefac că nu pricep că Traian Băsescu este doar un oligarh oarecare, un politician trecător și care va trebui în cele din urmă să răspundă pentru toate faptele sale. Toți acești aplaudaci ai autocrației băsiste, care leșină acum de indignare și critică moralizator neparticiparea la vot (numai și numai pentru că ei mai vor o tură cu PMP și ”Băse”) refuză de fapt să admită că președintele nu este nici Vodă, nici vreun sultan, că nu un partid este regele, ci cetățeanul care, dacă nu vrea să iasă la vot, nu o va face...

Simțul ”democratic” al apologeților regimului Băsescu este o rușine. Ieri cereau boicotarea referendumului, azi critică cu ingenuitate carențele civice care determină absenteismul electoral. Halal ”intelectuali publici”...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 2014
aaa
Autorul se face ca nu a inteles ca referendum nu se face pentru ca unul are pofta sa fie presedinte in locul altuia; tot asa cum nu se face cand asistatii sociali devin majoritari si vor mai mult.
23 mai, 2014
Robert
Omul mogumului a deschis gura...
Domnule Sultanescu, cu cat te plateste mogulul Voiculescu ?
23 mai, 2014
comisarul
Intra pe comisarul.ro. Aici vei citi in curand dezvaluiri care vor arunca in aer clasa politica.
23 mai, 2014
cantautor
Scoala Stefan Gheorghiu,nu se intelege nimic
"Portavocile băsiste care în 2012 cereau boicot electoral se milogesc pentru prezență la urne în 2014 ;"

"S-a întors roata propagandiștilor care în vara lui 2012 făceau totul pentru a-i salva pielea lui Băsescu, la referendum: acum îndemnă lumea la boicot. "
Dle Dan Sultanescu,prietene...
titlu si subtitlu sunt o capodopera de prostie....
pai ori indeamna acum la boicot ori la urne?
nu se intelege absolut nimic...
nu ca as fi avut sperante ,dar nici asa...
mare e gradina PSD-ista.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ