Acţiunile lui Tăriceanu redau speranţa în USL

| 23 mai, 2014

Joi, Călin Popescu Tăriceanu a luat prin surpindere conducerea centrală a PNL când a dat curs invitaţiei lui Adrian Ştef, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, pentru a redeveni membu al formaţiunii liberale. “Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi care mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a punctat actualul preşedinte al Senatului

Numai că reintrarea lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL a fost întâmpinată cu maximă ostilitate. Crin Antonescu a găsit de cuviinţă să arunce cu acuzaţii şi ironii în direcţia fostului premier liberal.  "Domnul Tariceanu face atâtea piruete de i se vad desuurile roşii, subţiri, dar nu contează. Contează că la Satu Mare o mână de oameni sunt trişaţi de domnul Silaghi. Aceştia au trecut în barca PSD şi îşi bat joc de munca liberalilor", a comentat preşedintele liberal reîntoarcerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Dincolo de încercările conducerii centrale a PNL de a minimaliza reîntoarcerea lui Călin Popescu Tăriceanu, realitatea este că vorbim despre crearea premiselor pentru refacerea USL. Iar demersul PNL Satu Mare este proba elocventă că liberalii din teritoriu, care în multe cazuri continuă să colaboreze cu reprezentanţii actualei puteri, înţeleg că susţinătorii USL sunt majoritari, bazinul electoral al Uniunii, continuând să reprezinte o forţă electorală importantă.

Fiindcă puterea USL-ului venea în final nu de la o denumire, ci de la milioanele de români care au votat în vara lui 2012 suspendarea lui Traian Băsescu şi care după aceea au susţinut Uniunea în alegerile legislative. Pentru aceşti oameni, care în mare parte l-au părăsit pe Crin Antonescu, semnificaţia USL nu ţine de un acronim pe care liderul liberal încearcă să îl interzică, ci de un proiect care însemnă în egală măsură îndepărtarea regimului patronat de Traian Băsescu şi promisiunea unei vieţi mai bune.

Teza a fost, de altfel, evocată inclusiv de către Călin Popescu Tăriceanu “Noi, ca oameni politici, la alegerile din 2012 ne-am luat un angajament faţă de cetăţeni. Acest angajament, care poartă numele USL, poartă după el o serie de obligaţii şi de responsabilităţi pentru un proiect politic în care românii au crezut. Acest proiect politic a avut două componente. Una strict politică, care a însemnat îndepărtarea regimului politic Băsescu, şi a doua componentă, firească, şi anume speranţa într-o situaţie materială mai bună, de revenire a unei bunăstări pe care toţi în mod legitim şi-o doresc. Plecarea de la guvernare a frânt acest proiect”, a explicat actualul preşedinte al Senatului.

PNL se află tot mai aproape de momentul unei decizii strategice, decizie care va fi influenţată de rezultatul alegerilor de duminică. Dacă partidul obţine sub 20%, atunci Crin Antonescu este pe făraş, iar USL are toate şansele de a fi reanimată. Dacă, prin diverse mijloace şi subterfugii Crin Antonescu reuşeşte să rămână în fruntea partidului, atunci formaţiunea liberală este ca şi pierdută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ