Tăriceanu ante portas: revenirea în PNL a fostului premier îi provoacă frisoane lui Antonescu

Tăriceanu a pus piciorul în prag la PNL. După toate declarațiile lui Antonescu și Iohannis, prin care încercau să demonteze zvonurile insistente despre o revenire a a PNL la sânul unei USL reformate, au urmat declarațiile lui Ludovic Orban, care minimiza subiectul.

După ce Orban a explicat cu lux de amănunte, cu o zi înainte, cum Tăriceanu nu mai reprezintă nimic și că nimeni nu-l va urma, poate doar doi trei liberali rătăciți, fiind doar ”un scalp la cingătoarea pieilor roșii”, a doua zi a izbucnit panica. Fostul premier și-a anunțat revenirea în partid, la organizația de Satu-Mare.

Așa cum era de așteptat, Tăriceanu reprezintă de fapt o amenințare cât se poate de concretă pentru troica Antonescu-Iohannis-Orban, dovadă și reacția pripită și contradictorie a conducerii PNL, în acest context. Deși Iohannis declara anterior că speră la revenirea lui Tăriceanu pe o poziție de lider, deși Antonescu s-a arătat condescendent de acord, iar Orban a enumerat -cum spuneam- motivele pentru care Tăriceanu nu mai este o amenințare pentru partid, Pocora, purtătoarea de cuvânt a liberalilor, a declarat că președintele interimar al Organizației Județene Satu-Mare nu l-a invitat si nu acceptă primirea fostului premier.

Antonescu la rândul său a spulberat orice dubii, nu organizația locală are probleme cu seniorul demisionar, ci chiar liderii de la București: acesta a declarat că partidul "nu are nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD" în contextul în care liderul PNL a subliniat că nu se teme de amenințarea unui Congres al partidului.

Acestea fiind spuse, considerăm că putem lua liniștiți declarațiile celor trei lideri PNL cu sens schimbat, adică exact pe dos: Iohannis nu-și vrea poziția periclitată de un lider mai vechi ca el, Orban știe că actuala conducere riscă să nu mai fie urmată de nimeni, fiind un scalp la cingătoarea lui Băsescu, iar Antonescu are frisoane de anunțata lovitură de teatru prin care PNL se va debarasa de actuala conducere la un Congres care poate surveni oricând după rezultatele alegerilor din 25 mai.

Merită să menționăm în încheiere că, în discursul prin care Iohannis își declara intenția de a prelua interimatul conducerii PNL, s-a amintit pentru prima oară un procent chiar mai mic decât fatidicul 15% pronosticat în mod curent pentru liberali la europarlamentare. Vicepreședintele Iohannis a menționat  en-passant că un rezultat între 12 și 15% nu ar fi sub nicio formă acceptabil pentru partidul condus actualmente de Crin Antonescu.

Până în prezent, cei trei au reușit să blocheze accesul în partid, dar un lucru este dincolo de dubii: cu fostul premier în partid sau în afara lui, se anunță o luptă dură între acesta și Antonescu, imediat după exit-poll-ul alegerilor europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 2014
Ferenczy
Cantautorule, țambalagiu băsist
Ia de caută pe iutubă secvența cu Băse în care o zice p-aia greaua, cu ”Muie, ți-am spus!” Dedicație de la mine pentru consecvența ta, nu știu cât de bine remunerată...
23 mai, 2014
cantautor
ptr autorul meu preferat:Ferenczy Sultanescu
da "filozofule",vorbim si luni cu placere...
indiferent ce va fi,sa stii ca aia ca " a iesit cu fruntea sus" cu reinscrierea sunt totusi fapte concrete,actiuni ale lui Tariceanu
evident daca ai dreptate vor fi si luni fapte concrete..
dar altele..
important la un analist,parerea mea,ar fi sa le si anticipeze
salutari
23 mai, 2014
LOL
Nu crezi că dai cam multe sfaturi pentru un șomer milog? Era cât p-aci să latri în tabăra cealaltă...dar ai fost refuzat. Marș de aici.
23 mai, 2014
cantautor
mama Omida,varianta mixta romano-maghiara
Citez din Ferenczy in ianuarie 2014:
“Pe Crin Antonescu mișcarea îl rupe în două nu numai pentru că-i smulge 30 de parlamentari și 14 organizații județene, dar mai ales ca imagine…..
A doua persoană căreia Tăriceanu îi provoacă atât un deranj imediat, cât și unul pe termen lung este Elena Udrea. Seniorul liberal i-a dat blondei lui Băsescu o lecție plină de învățăminte despre cum se pleacă dintr-un partid, cu capul sus……
O nouă formațiune politică care intră direct la vârf, cu număr dublu de parlamentari și cu beneficiul organizațiilor județene, pe care oamenii lui Udrea nu-l vor obține de acum în o sută de ani, amenință să arunce PMP, dar și PDL în anonimat și pasivitate….
Așa cum stau lucrurile acum, formațiunea lui Tăriceanu are șanse majore să câștige un procent
masiv din electoratul nehotărât.”
In concluzie :
Zero barat analiza….zero barat comentator…vorbe goale
A iesit cu fruntea sus ,prin demisie si se reinscrie din nou la Satu-Mare?…Probabil tot cu fruntea sus?
Are sanse sa castige un procent masiv de electorat…?
30 de parlamentari,organizatii judetene…?
Partid nou…..?
Dle Sultanescu,va felicit pentru alegerea facuta…
23 mai, 2014
Ferenczy
Postăcelule, vorbim luni. Până atunci, te sfătuiesc să-ți alegi un perete convenabil și să-ți marchezi locul de dat cu capul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ