Ponta: Tăriceanu e un adevărat liberal; Antonescu e om de stânga, a lucrat totdeauna la stat

| 22 mai, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi, la Arad, că un adevărat liberal este Călin Popescu Tăriceanu pentru că a a fost om de afaceri, a derulat investiţii şi a plătit salarii, spre deosebire de preşedintele PNL Crin Antonescu, care poate fi asociat cu un social-democrat deoarece a lucrat numai la stat.

'Dacă mă întrebaţi: cine e un adevărat liberal, evident că mă gândesc la domnul Tăriceanu. Domnul Crin Antonescu e un adevărat social-democrat, dânsul a lucrat totdeauna la stat. Şi la şcoală, şi la Parlament. Ar putea fi preşedintele PSD-ului domnul Antonescu, având în vedere background-ul (istoricul n.r.) domniei sale. Dacă vorbim de un liberal, cel care a făcut afaceri, a plătit oameni, a plătit salarii, a făcut investiţii, sigur că domnul Tăriceanu e modelul de liberal', a afirmat Ponta, el menţionând şi că are o relaţie foarte bună cu Călin Popescu Tăriceanu de mai mulţi ani.

Întrebat de un jurnalist dacă nu este 'ciudată' prietenia dintre el şi Tăriceanu, preşedintele PSD a răspuns că nu, el catalogându-se ca un social-democrat care înţelege că statul nu poate oferi totul, dar poate încuraja mediul privat să sprijine diverse domenii sociale. 'Eu sunt un social-democrat care înţeleg că nu poate să facă statul locuri de muncă, că nu poate să rezolve statul tot. Statul poate să încurajeze privatul să creeze dezvoltarea economică. Iar după aceea, statul trebuie să încerce să sprijine acele domenii: sănătate, educaţie, unde este mai greu cu zona privată', a spus Victor Ponta.

El a arătat că-i face plăcere să vorbească despre Călin Popescu Tăriceanu.

'Dar dacă asta mă întrebaţi, îmi face plăcere să vorbesc despre domnul Tăriceanu, că e un model de liberal. Şi dacă domnul Antonescu ar veni la PSD, în mod sigur s-ar încadra foarte bine, ştiţi că şi domnul Iliescu îl plăcea pe domnul Antonescu. Crin e un om de stânga, de fapt. Eu sunt un pic mai la dreapta ca el, pentru că am mai avut o profesie liberală, am fost avocat câţiva ani şi ştiu ce înseamnă să tai facturi, să plăteşti angajaţi, să plăteşti taxe la administraţia financiară. Eu ştiu. Crin nu ştie', a mai adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ