Antonescu nu se poate abţine de la circ nici într-un moment important pentru România

| 22 mai, 2014

Dincolo de declaraţiile oficiale extrem de importante, vizita întreprinsă la Bucureşti de vicepreşedintele american Joe Biden poate fi privită şi ca un test de maturitate pentru clasa politică de la Bucureşti.

În fond, subiectele bilaterale aflate pe agenda întâlnirilor de marţi şi miercuri ţin în primul rând de interesul naţional al României, indiferent de cine se află la putere. În linii mari, politicienii de la Bucureşti au reuşit să treacă acest test, în ciuda contextului electoral extrem de tensionat.

A existat însă o excepţie notabilă, cea a lui Crin Antonescu care într-un gen de avanpremieră la moţiunea citită joi în Parlament a ţinut un discurs la câteva zeci de minute după decolarea avionului lui Biden. Referindu-se la întâlnirea dintre vicepreşedintele SUA şi premierul Victor Ponta, liderul PNL a declarat că Biden a intervenit în chip apăsat asupra valorilor care ţin de statul de drept, domnia legii şi lupta împotriva corupţiei. Însă liderul PNL a ţinut să adauge în mod nejustificat că "domnul Ponta ar trebui întrebat când spune adevărul: când declară ce declară în prezenţa lui Joe Biden sau atunci când păstrează după colţ legea amnistiei şi graţierii? Sau când dă dispoziţiile necesare pentru ca domnul Duicu şi alţii să facă trafic de influenţă din propriul său birou?"

Redus la esenţă, demersul lui Crin Antonescu este pe cât de simplu pe atât de descalificant pentru liderul liberal care a încercat să deturneze mesajul vicepreşedintelui Biden în legătură cu funcţionarea justiţiei din România. În timp ce oficialul american a transmis un mesaj echilibrat, salutând paşii facuţi în directia consolidării statului de drept şi a indepedenţei justiţiei din ţara noastră, fostul co-preşedinte al USL nu a ratat ocazia de a-l mai ataca încă o dată pe Victor Ponta.

În final, demersul lui Crin Antonescu nu are decât o miză electorală, ca şi în cazul moţiunii de cenzură depusă în prag de alegeri europarlamentare, liderul PNL încercând să îşi sporească vizibilitatea publică pentru ca partidul să mai obţină câteva voturi în plus. Mai grav este însă modul în care Crin Antonescu a dorit să implice vizita lui Joe Biden, care este importantă din perspectiva politicii externe şi a securităţii naţionale a României, în propriile sale răfuieli politice. În ciuda animozităţii politice existentă între cei doi, nici măcar Traian Băsescu nu şi-a permis să îl atace miercuri pe Victor Ponta, încercând în schimb să adopte, chiar şi pentru câteva ore, imaginea unui şef de stat responsabil.

În schimb, Crin Antonescu a ales să facă circ aproape imediat după ce vicepreşedintele SUA a părăsit ţara noastră, încercând să atragă vizita oficialului american în mocirla politică internă. Un asemenea comportament nu ar trebui acceptat de electorat unui politician care în doar câteva luni le va cere românilor votul pentru funcţia de preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 2014
cantautor
sa inteleg ca Dl.Biden a fost de acord cu Dl.Ponta in ceea ce priveste apararea PSD-istilor penali,pentru ca aduc voturi..?
idem pentru gratierea politicienilor corupti din inchisori?
daca a fost asa,Antonescu a gresit
este singura data cand va dau dreptate,Dle Sultanescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ