Parlamentul, convocat joi pentru citirea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie împotriva Guvernului

| 22 mai, 2014

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL va fi citită joi, la ora 12,00, în plenul reunit al celor două Camere, urmând ca luni să fie dezbătută, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite.

'Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, două abţineri şi 8 voturi împotrivă, joi, la ora 12,00, se va citi moţiunea. Îi rog pe membrii Opoziţiei să înţeleagă că domniile lor trebuie să vină, să fie prezenţi, de aceea sunt plătiţi, nu să vină guvernarea, ca să poată fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate moţiunea de cenzură în plenul comun. Obligativitatea cvorumului există, a existat şi va exista, pentru că nu este vorba de o şuetă. Oamenii nu înţeleg că trebuie să vină la serviciu, aşa cum românii se duc la serviciu la ora 8,00 în fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL şi PP-DD sunt obligaţi să vină la şedinţă. Eu am convocat după Regulament, în ziua depunerii moţiunii, Birouri reunite. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani', a spus Zgonea la finalul şedinţei de luni a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara recent că liberalii vor participa cu certitudine la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar critica Guvernul şi majoritatea parlamentară pentru 'că au încălcat regulamentele şi spiritul parlamentar' prin amânarea dezbaterii moţiunii până după alegerile europarlamentare.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, anunţa, în acest context, că va sesiza Comisia juridică despre modul în care preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ar fi încălcat regulamentul.

'Prevederile regulamentului şedinţelor comune sunt foarte clare. E vorba de articolul 92, care spune că moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. PNL a depus această moţiune marţea trecută (13 mai - n.r.). Termenul celor cinci zile a expirat duminică, deci luni (19 mai -n.r.) ar fi trebui, conform regulamentului, să se citească această moţiune', a spus Scutaru.

Potrivit PNL, textul moţiunii de cenzură 'Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul Corupţiei, demagogiei şi minciunii' a fost semnat de 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL, iar restul fiind afiliaţi PDL, Forţa Civică, PP-DD şi un senator independent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ