Iohannis: Europarlamentarele sunt şi pentru mine o piatră de încercare la Sibiu

| 22 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că şi pentru el personal, alegerile de duminică reprezintă 'o piatră de încercare' în privinţa rezultatelor de la Sibiu.

'E greu de evaluat ce se întâmplă în judeţul Sibiu şi în special în municipiul Sibiu. Este clar că şi pentru mine va fi o piatră de încercare să vedem în ce măsură sibienii doresc să voteze un partid din care fac parte acum. Nu au existat alegeri de când am devenit membru PNL. Eu pot doar să sper că sibienii au încredere în ceea ce fac eu şi politic, nu numai administrativ', a explicat Klaus Iohannis.

El a adăugat că speră să-i convingă pe sibienii care l-au votat primar să voteze şi la europarlamentare lista PNL.

'Sibienii au avut abordări foarte diferite la alegeri locale şi parlamentare. La locale, de mulţi ani am avut rezultate foarte frumoase noi, Forumul German şi eu, iar la alegerile parlamentare, când se votează politic, opţiunile sibienilor au fost cele cunoscute. Vom vedea dacă trecerea mea în politica naţională duce sau nu duce la schimbarea abordării politice pentru alegătorul sibian', a spus primarul Sibiului.

Klaus Iohannis crede că în judeţul Sibiu PNL va depăşi scorul de 20% la alegerile de duminică.

'Eu sper să obţinem un rezultat foarte bun pentru noi. Dacă ne uităm la rezultatul din 2009 de la europarlamentare, aproape orice rezultat va putea fi considerat unul foarte bun. Am avut, cred, 7% atunci. Deci dacă obţinem 15%, ar fi mai mult decât dublu. Dacă obţinem 21%, ar fi triplu. Eu cred că avem potenţial pentru a depăşi 20%', a concluzionat Klaus Iohannis.

Întrebat ce rezultat se aşteaptă să obţină partidul la nivel naţional, prim-vicepreşedintele PNL s-a declarat 'optimist'. 'Eu am impresia că stăm bine, asta e o primă impresie. De aceea sunt optimist în ceea ce priveşte scorul', a adăugat Iohannis. 

De asemenea, el i-a îndemnat pe alegători să meargă la vot. 'Absenţa de la vot este o problemă şi este un lucru care va fi exploatat de cei care nu doresc să satisfacă dorinţa alegătorului. Un absenteism duce la întrebarea dacă votul acordat este chiar cel popular sau dacă este mai degrabă un vot care se datorează activiştilor de partid', a mai spus Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ