Antonescu: Campania pentru europarlamentare a fost ratată. Va fi o prezenţă slabă la vot

| 22 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră ratată campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi afirmă că efectul va fi probabil o prezenţă scăzută la vot la acest scrutin.

''O campanie din care a lipsit esenţialul şi anume confruntarea consistentă şi pe conţinut legată de teme şi de opţiuni europene, confruntarea pe politici care se vor adopta la nivelul PE şi CE. S-a ratat esenţialul şi în ceea ce priveşte informarea cetăţenilor. Această ratare este de pus şi în sarcina unor partide politice'', a declarat Antonescu, într-un interviu citat de Agerpres.

Mass-media a preferat să cultive saltul cu paraşuta, ameninţări cu puşcăria şi alte scandaluri de natură marginală. Noi am dus o campanie corectă, o campanie care a încercat să meargă către aceste teme de conţinut şi probabil că efectul acestei campanii ratate de către toţi, şi mass-media, şi partide, va fi o prezenţă foarte scăzută, a punctat Antonescu.

Obiectiv PNL - peste 20%

Pe toate estimările pe care le pot face la aceste alegeri destul de complicate şi cu rezultate destul de greu de estimat am convingerea că rezultatul PNL va fi undeva între 20 şi 25%.

Miza alegerilor

"Cred că la nivel european există mai mult ca oricând o bătălie între opţiunile de întărire a UE şi tendinţele ei de dezagregare şi aici mă refer la partide puternic antieuropene, în Marea Britanie, în Franţa, în Olanda, scorul lor va creşte simţitor şi cred că miza este pentru noi ceilalţi care suntem proeuropeni de a întări pe cât se va putea sau de a păstra fondul de coeziune, de întărire a UE. Din acest punct de vedere este remarcat faptul că, din fericire, în România toţi cei care vor primi mandate după toate probabilităţile se vor înscrie în această tabără comună. În plan intern consecinţele sunt extrem de importante în sensul că aceste alegeri vor arăta exact care este forţa de mobilizare, forţa organizatorică a partidelor în acest moment şi probabil mai ales pentru partea dreaptă a eşichierului politic va aşeza nişte lucruri în mod evident mai puternic decât orice sondaj falsificat sau nu", a punctat Antonescu.


PNL va avea candidat propriu la prezidenţiale

Pot să vă asigur că PNL va avea un candidat la prezidenţiale. Dacă alte formaţiuni vor dori să susţină această candidatură suntem gata să discutăm. Nu există în acest moment niciun fel de indiciu că decizia de a candida la alegerile prezidenţiale se va schimba.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
ion
este de asteptat,ca PNLsa ia 15% la europar. Antonescu sa-si dea demisia,iar PNLsa se defriseze si asta numai din cauza prostiei lui Antonescu,tragic,atunci cand o pasare se sinucide pe limba iei,asa ca proasta.
22 mai, 2014
Nelu
20-25% vise !prin felul cum a procedat ,si-a jignit profund adeptii , respectiv votantii .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ