Ponta: Trebuie să modificăm legea alegerilor. E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie

| 22 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Arad, că este nevoie de modificarea legii electorale astfel încât să se precizeze 'foarte clar' care sunt categoriile de înalţi funcţionari publici ce nu au voie să se implice în campania electorală.

El a comentat astfel rezoluţia Curţii Constituţionale referitoare la sesizarea pe care a înaintat-o în legătură cu faptul că preşedintele Traian Băsescu s-ar fi implicat în campania electorală, afirmând că respectă decizia acestui înalt for, care a respins miercuri acţiunea premierului.

'(...) Curtea Constituţională nu a spus că este constituţional ca domnul Băsescu să facă campanie. Curtea a spus (...) 'noi nu putem adăuga la Constituţie. Dacă e trecut într-o lege sau dacă Parlamentul îl suspendă pe preşedinte, ne putem pronunţa. Dar altfel, nu ne putem pronunţa'. Şi atunci soluţia la această problemă este să modificăm Legea alegerilor, să spunem foarte clar categoriile de înalţi funcţionari - începând cu preşedintele, magistraţi, poliţişti, prefecţi - care nu au voie să se implice în campania electorală', a precizat Victor Ponta.

Referindu-se la preşedintele Traian Băsescu, primul-ministru a spus că i se pare 'o anomalie' ca un şef de stat să se 'îmbrace în tricou' şi să fie angrenat în campania electorală a unui partid. El a menţionat, însă, că o viitoare lege care să limiteze dreptul preşedintelui de a se angrena într-o campanie electorală nu i se va aplica lui Traian Băsescu, deoarece acesta se află la sfârşit de mandat.

'În mod sigur în ceea ce priveşte implicarea preşedintelui în campania electorală trebuie să elaborăm o lege - nu i se va mai aplica domnului preşedinte Băsescu, că dânsul îşi termină mandatul - dar vreau ca de acum încolo să nu mai avem această anomalie, pentru că e o anomalie, categoric, să vezi un preşedinte al ţării care umblă în tricou şi ţine speech-uri în campania electorală. Nu vă puteţi închipui că un alt şef de stat să facă aşa ceva. Iar explicaţia 'ştiu că e imoral, dar eu tot fac campanie', când vine de la un preşedinte al României e un lucru foarte grav', a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ