CCR: Victor Ponta are dreptate, Patapievici și Mihăieș nu merită decorați

| 22 mai, 2014

Din păcate, gândirea și mesajele cuplului Mihăieș- Patapievici se suprapun perfect peste perioada 2009-2012, supranumită de români ca ”regimul Băsescu”, în care românilor li s-a spus mereu că sunt ultimii în Europa, că merită să fie pe ultimele locuri, că își merita soarta și că nu există altă soluție decât cea ”a integrării în genunchi” în Europa.

Agerpres a publicat minuta prin care CCR motivează respingerea sesizării făcută de președintele Traian Băsescu cu privire la refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decretele prezidențiale privind decorarea conducerii ICR în perioada 2005-2012.

Curtea Constituțională a României a respins cu majoritate de voturi sesizarea motivând că:

''CCR constată că nu există un conflict juridic de natură constituțională între prim-ministru, pe de o parte, și președinte, pe de altă parte, ivit ca urmare a nemotivării refuzului prim-ministrului de a contrasemna decretul președintelui României privind conferirea unor decorații. Decizia este definitivă și general obligatorie. Se comunică președintelui și prim-ministrului și se publică în Monitorul Oficial, Partea I.

Se știe deja că refuzul premieruluid e contrasemna decretele de decorare a fost determinat de prezența pe listă a lui H.R. Patapievici și lui Mircea Mihăieș. În cazul acestora premierul și-a motivat ulterior dezacordul asupra decorării acestora nu numai prin constatările Curții de Conturi ci și prin activitatea și declarațiile anti-românești făcute de-a lungul anilor.

Fostului șef ICR, Horia Roman Patapievici, Curtea de Conturi i-a verificat activitatea și a făcut publice numeroase nereguli legate de gestionarea fondurilor institutului. Astfel, Curtea de Conturi a constatat că ICR a externalizat servicii de contabilitate, în contextul în care avea propriul departament specializat. Prejudiciul în acest caz se ridică la suma de 79.125,76 lei, care a fost plătită nelegal din bugetul instituției. Tot la ICR s-au mai depistat nereguli cu privire la nerespectarea anumitor norme punctuale, prevăzute în legea de organizare a institutiei:

nu a fost efectuată în mod corespunzător inventarierea generală a patrimoniului instituției, în sensul că soldurile scriptice nu au fost puse de acord cu cele faptice din cauza neconducerii la zi a evidenței contabile. Nu a fost completat în mod corespunzător nici Registrul de casă, în sensul că în toate cazurile au fost înscrise soldurile zilnice, semnăturile persoanelor autorizate, exista stersaturi și nu a fost efectuat controlul inopinat al casieriei. Tot în seama conducerii asigurate de domnii Patapievici și Mihăieș, au rămas consemnate deconturile uriașe de deplasare. Toate aceste nereguli, constatate de un organism independent de control, cum este Curtea de Conturi, ar indica mai degrabă că se impune răspunderea în fața legii, nicidecum decorarea persoanelor implicate.

Pe lângă neregulile consemnate de Curtea de Conturi, premierul Ponta a reproșat fără ocolișuri calificativele și obscenitățile greu de imaginat folosite de H.R. Patapievici la adresa românilor ca popor dar și la adresa întregii țări. Citatele din opera acestuia sunt mai mult decât concludente în acest sens:

"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag.63)

"23 de milioane de omuleți patibulari" [buni de spânzurat] (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag 53)

"Un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare, ochi mohorîți, maxilare încrîncenate, fețe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag. 34)

"Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roșu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag. 64)

"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag.64)

"Cu o educație pur românească nu poți face nimic." (Din "Politice" de H.R.Patapievici, ediția 1996, pag.56)

"Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urina slavii: se cheamă că ne-am plămădit din aceasta clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, având o bășică a udului mai mare (de, bețiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag.63)

În ce-l privește pe Mircea Mihăieș, Victor Ponta a motivat refuzul contrasemnării decretului de decorare prin aceea că acesta a jignit și a promovat ura împotriva unor categorii întregi, cum ar fi pensionarii, promovând un adevărat genocid social:

“Luați la bani mărunti, ei sînt tocmai generația care, prin indiferență, supușenie, lașitate și oportunism la scară națională, au adus țara la starea de faliment din 1989. Ei sînt aplaudacii din fabrici și uzine, ei au patentat feluritele tehnici ale furtului de la locul de muncă, ei au adus la perfecțiune dublul limbaj. (...) Ei ne-au învățat ce e lenea, nerușinarea și minciuna. (...) Deși încă în puterea vîrstei, s-au retras rînjind pe canapele, frecînd pînă la demențializare remote-ul televizorului și bîrfind pînă la strepezirea dinților pe banca din fața blocului.

Deși ne-au lăsat o țară în ruină, au pretenții la pensii mari și la gratuități masive: la autobuz, la încălzire, la tratament, la spitale, la medicamente. N-au produs și nu produc nimic, dar continuă să fie stăpânii noștri din umbră. (...) Plătesc impozite împovărătoare, dar șansele mele de a cîștiga mai bine descresc dramatic din cauza lor. Țara arată ca după război și pentru că toate guvernele au fost puse la zid de obligația de-a hrăni milioanele de guri înfricoșate și derutate ale înaintașilor noștri direcți. Nu tu autostrăzi pe care să circule camioanele cu marfă ale Europei, nu tu industrie a turismului, nu tu bani pentru convertirea forței de muncă. Miliarde de dolari au fost virate – legal sau ilegal – spre plata pensiilor.”. În baza acestor texte, ce pastișează discursurile naziste despre evrei și alte minorități, premierul Victor Ponta a afirmat că Mircea Mihăieș este un ”fascist bătrân”.

CCR cu greu ar fi putut, în aceste condiții, să aprobe sesizarea lui Traian Băsescu. Însuși președintele ar fi trebuit să evite in extremis compromiterea instiuției prezidențiale prin propunerea și acordarea unor înalte distincții ale statului român unor astfel de personaje. Din păcate, gândirea și mesajele cuplului Mihăieș- Patapievici se suprapun perfect peste perioada 2009-2012, supranumită de români ca ”regimul Băsescu”, în care românilor li s-a spus mereu că sunt ultimii în Europa, că merită să fie pe ultimele locuri, că își merita soarta și că nu există altă soluție decât cea ”a integrării în genunchi” în Europa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
cantautor
si eu sunt de acord cu Ponta...
"astia" 2,nu merita..
Basescu ar fi trebuit sa-i decoreze pe Duicu,Constantinescu,Mazare,
Oprisan,Vanghelie,Nastase,Fenechiu,Silaghi,Voicu etc
"astia" sunt merituosi,fiecare "pe domeniul "(feuda)lui
romani mandri,de care suntem si noi mandri..
USL traieste ,dar Tariceanu se razgandeste sau nu Dle Sultanescu?
l-ati "extras" si acum nu reusiti sa-l reintroduceti?
o fi de la varsta?
22 mai, 2014
lol
evident ca Ponta are dreptate..
doar este doctor in drept
are dreptate foarte multa
asa de multa ,ca mai da si la altii
22 mai, 2014
LOL
Cantautor corespunde descrierilor facute de Patapievici
de asta ii si vrea decorati: ca orice postac basist, Cantautor are inima precum fundul din citatele de mai sus. Restul se subintelege...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ