CNN a scos armamentul greu pentru Victor Ponta: interviu cu Richard Quest

| 22 mai, 2014

Interviul acordat de Victor Ponta postului CNN a reprezentat ocazia potrivită pentru premier de a lua poziţie faţă de politica anti-românească dusă de către politicienii extremişti britanici, reiterând totodată ataşamentul ferm al României faţă de Parteneriatul Strategic cu SUA.

Victor Ponta a acordat marţi seară un interviu postului de televiziune CNN, în cadrul unui dialog purtat cu celebrul jurnalist britanic Richard Quest. Prim-ministrul a vorbit despre vizita vicepreşedintelui american la Bucureşti, despre ameninţările venite din partea Rusiei, comentând totodată politica împotriva românilor dusă de liderul UKIP, Nigel Farage.

Victor Ponta a declarat pentru postul american CNN că exclude o posibilă intervenţie din partea Rusiei în problemele interne ale României, această temere fiind nejustificată în opinia premierului. Totodată, prezenţa în România a vicepreşedintelui american Joe Biden, cât şi cea de săptămâna trecută a secretarului general al NATO, Anders Rasmussen, demonstrează în opinia prim-ministrului român un mesaj foarte puternic de angajare a Statelor Unite şi NATO “faţă de această parte a Europei, care este cea mai aproape de Rusia şi de toate ameninţările”. De altfel, în primul său discurs de la sosirea în România, Joe Biden a declarat scurt şi la obiect : “Puteţi conta pe noi. Punct”. În acelaşi timp, premierul român a subliniat la CNN că prezenţa vicepreşedintelui Joe Biden în România reprezintă în acelaşi timp un mesaj de susţinere inclusiv pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia în cadrul parcursului lor spre Uniunea Europeană.

De cealaltă parte, jurnalistul Richard Quest a insistat pe subiectul “Nigel Farage”, Victor Ponta fiind rugat să comenteze şi totodată să răspundă discursului îndreptat împotriva românilor pe care liderul UKIP, Nigel Farage, îl practică în ultima vreme. Premierul român nu s-a arătat îngrijorat de afirmaţiile britanicului Farage, catalogându-le doar populiste. Ponta i-a reamintit pe această cale liderului UKIP faptul că România este ţara cu cea mai rapidă creştere economică din regiune, îndeplinind astăzi rolul de graniţă de est a Uniunii Europene şi a NATO. În acest fel, povestea integrării României în UE, nu poate fi altfel decât “o poveste de succes”.

“Suntem ţara cu cea mai rapidă creştere economică din regiune, iar toţi politicienii, chiar şi extremişti şi populişti ca domnul Farage, ar trebui să ştie că suntem graniţa de est a UE şi NATO şi suntem acum o poveste de succes care poate fi dată exemplu Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei drept cale de urmat, iar împreună putem fi mai puternici în faţa noi mişcării de tip Uniunea Sovietică”, a afirmat Victor Ponta, pentru CNN.

Rugat de jurnalistul CNN să răspundă la acuzele lui Nigel Farage potrivit cărora 7% din reţelele de crimă organizată din UE sunt româneşti, Victor Ponta a declarat că 99% dintre muncitorii români din străinătate sunt cinstiţi.

“Aş spune că 99% dintre românii care trăiesc în Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania sunt foarte cinstiţi, muncitori şi foarte bine calificaţi (...) Desigur, a da vina pe toată populaţia României, Bulgariei, nu are importanță, a Ungariei, doar pentru a câştiga voturi, aşa cum face domnul Farage, este o politică lipsită de sens şi nu ajută în niciun fel societatea britanică sau europeană”, a mai spus Ponta la postul de televiziune american.

Interviul acordat CNN a reprezentat ocazia potrivită pentru premier de a lua poziţie faţă de politica anti-românească dusă de către politicienii extremişti britanici, reiterând totodată ataşamentul ferm al României faţă de Parteneriatul Strategic cu SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
fan ferenczy
Dle Sultanescu,
acest interviu trebuie sa-l citeasca toti cei 7,5 milioane de romani..
la fiecare colt de strada,USL-ul,care traieste,sa dispuna cate un copiator si salariati pentru copiere
sa mearga mai repede tiparirea...
postasilor sa li se dea o data cu pensia si copie dupa acest magistral interviu,sa le dea la pensionarii votanti PSD
la ceilalti,sa le dea cate doua,ca sa priceapa mai bine
Dle Sultanescu,consilier al lui Ponta,va asigur ca in inima mea USL traieste...
chiar daca am participat la pomana

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ