Ca și Băsescu, pe ultima sută de metri Antonescu consideră partidul moșia proprie

| 24 mai, 2014

Gata, putem spune că oficial Crin Antonescu a renunțat la orice speranță. Poate pentru prima oară în politica autohtonă postdecembristă, avem de-a face cu o pre-demisie.

Cel puțin din ultima declarație publică a (încă)liderului PNL, asta rezultă: situația electorală e dincolo de bine și de rău, nu sunt șanse să se obțină cei 20% și conform promisiunii președintele partidului își strânge catrafusele:

"Demisionez, da, dacă nu luăm 20%. Dar nu sunt motive de bucurie pentru PSD. Dacă nu e unul, e altul, uite-l aici", a arătat Antonescu spre vicele Iohannis, care se afla alături de el în platoul de la Realitatea TV.

Cu alte cuvinte, nici în cea mai gravă înfrângere Antonescu nu vrea să ofere satisfacție foștilor parteneri din USL, admițând că a greșit. Gestul său – de două ori samavolnic – este perfect discutabil. Un lider nevoit să-și admită înfrângerea, nu procedează deloc principial sabotând chiar și la plecare orice șansă de supraviețuire a partidului său, din răzbunare și frustrare pentru că lui nu i-a reușit gloria și socoteala. În al doilea rând, gstul este samavolnic, în sensul în care pare expresia moștenirii directe de la Băsescu: nici președintele de la Cotroceni n-a procedat altfel, cu PDL. Dacă voi nu mă mai vreți, eu vă distrug – a fost spiritul mesajului de adio al lui Băsescu către partidul lui Blaga, spirit pe care Antonescu îl copiază acum întrutotul.

Mimetismul lui Antonescu în preajma lui Băsescu a atins cote alarmante. Asemenea celui de la Cotroceni nici președintele PNL nu vrea să admită sau poate nu înțelege pur și simplu că formațiunea politică pe care a condus-o conjunctural nu este moșia lui personală, să o lase cu limbă de moarte cui vrea el. În același fel în care Băsescu a încercat să prostească națiunea sugerând că ar avea un cuvânt oricât de mic de spus în desemnarea următorului șef al statului și Antonescu bate acum apropouri că el și nimeni altcineva desemnează următorul lider al partidului liberal.

Dacă s-ar fi retras în culmea gloriei, pe motive de vârstă sau sănătate, liberalii ar mai fi închis un ochi asupra derapajului din discursul lui Antonescu. Dar să fim serioși, în condițiile în care exclusiv din cauza erorilor de care s-a făcut vinovat, PNL și-a înjumătățit procentele electorale, a ieșit de la guvernare și a pierdut orice șansă de a impune un liberal la Cotroceni, Crin Antonescu mai bine și-ar spune discursul de adio într-o pungă și pe un alt ton, mult mai smerit. Nu mai interesează realmente pe nimeni, în afară de Iohannis și Orban, cât de crețe sunt ideile sale la momentul pierderii funcției de conducere a PNL.

LIberalii care nu au fost consultați nicicum referitor la părăsirea USL, acum vor să-și voteze noua conducere, așa cum e statutar!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 2014
dinu
PSD/FSN Iliescu
Un partid de dreapta nu face niciodata intelegere cu stanga, asta a fost greseala fatala a lui Crin, si nu faptul ca a rupt USL!!!!
Voi astia, urmasii lui Iliescu tot mai sperati sa-i mai pacaliti odata dar cred ca liberalii s-au trezit si chiar cu 2% cum zice Antonescu tot nu vor mai baga capul la jug!!!
24 mai, 2014
kkmaka
DUMITRACHE, ZI SA MOARA MAMA LUI GHITA ONANIMULE
DU-TE MA PE CENTURA, CACACIOS ANONIM
24 mai, 2014
LOL
cantautor=kkmaka=marian dumitrache
bă kaka, tu ești liberalul ăla care luptă ca soldatul japonez uitat în pacific, de unul singur! du-te băi acasă și bagă-ți partea mai proastă a corpului într-un lighean cu apă rece! s-a terminat, fraiere. gata!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ