Blaga le cântă prohodul colegilor din PMP

| 23 mai, 2014

Deși partidul său se află în cădere liberă în intențiile de vot, președintele PDL duce grija celorlalte formațiuni din spectrul de dreapta.

După ce îl acuza pe președinte că minte, cu câteva săptămâni în urmă, acum Vasile Blaga spune că nu are nimic să își reproșeze în relația cu acesta. Declarațiile lui Blaga din ultima perioadă îl înfățișează ca președintele de partid cu cea mai vulnerabilă situație în vederea alegerilor de duminică.

Nu e cert ce sondaje a consultat șeful democrat-liberalilor înainte de a declara că partidul său poate lua 18%, dar încrederea debordantă afișată de acesta s-ar putea întoarce împotriva lui după votul la europarlamentare. Blaga nu și-a asumat faptul că partidul va lua 18%, a comentat doar că “poate lua” scorul respectiv. Desigur, PDL poate lua și 50%, dar simpla lansare de procente în presă nu face și rezultatul mai plauzibil.

"În sondaje, PMP este la 7-8%, dar nu va intra în Parlamentul European. Nu va face pragul. Este în preferințele electorale per ansamblu la acest nivel, dar pentru Parlamentul European nu va avea atât”, a afirmat Vasile Blaga la România TV. Declarația este cu atât mai surprinzătoare, cu cât nu mai târziu de ieri partidul său a rămas fără candidat pentru Colegiul 3 din Haţeg în Camera Deputaților, după ce Ioan Ciolea s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară. Iar, dacă din PDL oamenii pleacă văzând cu ochii, în PMP se întorc foști membri. După ce se autosuspendase din partid în februarie, Adrian Papahagi a decis de curând să revină alături de Elena Udrea.

La începutul campaniei, partidele de dreapta erau foarte preocupate să se atace între ele: Blaga atenționa că Traian Băsescu vrea să rupă pentru a doua oară formațiunea sa, că minte în legătură cu campania sa internă pentru președinția partidului și “spune neadevăruri” în legătură cu o posibilă fuziune a democrat-liberalilor și PMP. Discursul de acum al lui Blaga este mult ameliorat și, în general, împăciuitor, anticipând  inevitabila apropiere a celor două formațiuni după 25 mai.

Blaga e încrezător că “PDL poate lua 18% și am putea avea mai mulți europarlamentari în urma redistribuirii, pentru că multe dintre partidele care candidează nu vor trece pragul". Pe lângă mesajul de mobilizare pentru alegătorii proprii, declarația le este destinată și membrilor PMP, FC, PNȚCD sau PNR, adică, partidulețelor care luptă să acceadă doar în Parlamentul European. În eventualitatea în care acestea nu vor reuși să treacă pragul electoral, așa cum pare convins Buldogul, partidul său ar fi o destinație foarte convenabilă pentru dezertorii care ar apărea. Însă, în cazul în care portocalii nu își ating ținta stabilită pentru aceste alegeri, Vasile Blaga ar putea asista la noi plecări din PDL. Dar oricare ar fi situația, este regretabil că partidele de dreapta au parcurs această campanie electorală cu gândul doar la împărțeala și raporturile de forță de după 25 mai și au ignorat cu totul subiectele cu adevărat importante despre activitatea în Parlamentul European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 2014
maria
are dreptate blaga
voi astia de la evenimentul zilei,,santeti fix ca si cei de la Romania tv,,ptr ce sa votezi nulitatea in roz,,ce a facut in pdl,,a distrus o organizatie de bucuresti,,nici-un ziarist nu I-I puneti o intrebare serioasa,,ca va plateste ,,daca nu e pota ,plagiatoru,, la televizor,e ea,,pe toate posturile,,ce a facut acesta,,doamna decand e in parlament,,nimic,,si-a angajat rudele si a furat banii publici,,cine e papa hagi,,un certaret,,o fii bun professor dar politician,,vedetiva de treaba,,promovati oameni pregatiti,,nu nulitati,,daca nu era pdl,,sa boicoteze votul la suspendare,,basescu era istorie,,unde era nulitatea in roz atuncea,,statea ascunsa,,,noi cei din ardeal nu ieram pe basescu ,,ptr tradariile lui,,si l-am votat si sustinut,,dar nu as vota cu udrea,,baconschi,,preda,,mai bine I-mi tai o mana,,numai faceti propaganda ca la Romania tv,,
23 mai, 2014
ILDIKO
ai dreptate maria
si eu am votat cu basescu,,dar nu as vota pe acesta doamna,,unde continua ea lupta anticoruptie ,,,baronul puilor,,care e in umbra ei,,de ce nu merge in fata instantei,,ptr ca ea e face blat cu ponta,,d aceia fost av,,si ai dreptate maria,,evenimentul zilei,e fix antenna 3,,si Romania tv,,ptr udrea,,asa cum,,aceste televiziuni ptr ponta,,numai minciuni spune acesta femeie,,toata ziua e la tel,,cand ea cand ponta,,ne-am saturat sa ne bagati pe gat,,ori plagiatoru,,ori ea,,daca nu numai avem scapare,,eu sant unguroaica si traiesc in alba dar voi vota pdl,,si catalin predoiu,,nu acestia doi ,,prefacuti,,ponta si udrea,,sant la fel,,nu au nici-o contributie ptr societate,,numai au furat,,voi ziarele si televiziunile,,ridicati nulitatiile in slavii,,nu promovati adevarati oameni politici,,,pacat,,nu a-ti inteles ce va zis vicepresedintele American,,sa fi-ti impartiali,,si sa informati correct opinia publica,,voi numai mintiti si intocxicati,,,sa-i fie clar la udrea ca nimeni din ardeal nu o va vota,,de unde are baii ,,ca are la benere peste tot in cele mai indepartate sate ,,ex suciu de jos maramures,,mincinoasa ,,si plagiatoru,,afara din politica,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ