Udrea a făcut slalom cu explicațiile lagate de pârtiile de schi

| 23 mai, 2014

Elenei Udrea nu îi face deloc plăcere să fie întrebată de proiectele derulate pe vremea când era ministru în guvernul lui Emil Boc.

De fiecare dată când vine vorba despre activitatea sa în Executiv, deputatul PMP aruncă aceleași cifre, care apar oricum și în spotul electoral al partidului – peste șase mii de proiecte desfășurate, o sută de mii de locuri de muncă șamd – și apoi începe atacurile de campanie la adresa premierului.

Corpul de Control al prim-ministrului a făcut, joi, sesizare la Direcția Națională Anticorupție pentru anumite plăţi ilegale făcute de Elena Udrea în programul “Schi în România”, identificate în urma unor verificări făcute care vizează 2009-2013.

Întrebată într-o emisiune de televiziune cum comentează faptul că DNA a fost sesizată în legătură cu programul respectiv, Udrea a luat-o ca pretext să se lanseze în atacuri la persoană la adresa lui Victor Ponta. Aceasta consideră că premierul “a făcut o obsesie” pentru dânsa și îl acuză de faptul că ar fi transformat Corpul de Control al premierului în “Corpul de Control al Elenei Udrea”.

Udrea a ales să nu răspundă în legătură cu modul în care au fost efectuate plățile de 140 milioane de lei, despre cum au fost virați banii în mod preferențial către primăriile portocalii, despre cum s-a lucrat în mod covârșitor cu firmele de casă ale partidului sau despre cum a urmat rețeta tradițională de deturnare de fonduri, prin dublarea costului pe proiect, odată ce licitația era câștigată de cine trebuie.

Întrebarea cea mai importantă în legătură cu programul “Schi în România”, la care nici Elena Udrea, nici Emil Boc nu vor să răspundă, și pe care prea puțină lume o mai pune, este de ce era o prioritate să avem pârtii noi de schi în România, într-o perioadă în care bugetarilor li se tăiau salariile, pensionarilor le erau impozitate pensiile, iar TVA-ul creștea pentru toată lumea. De ce era o prioritate să dezvoltăm turismul intern, că austriecii și elvețienii nu au venit și nu vor veni la schi la Straja, în plină criză și în toiul aplicării măsurilor de austeritate? Se justifică 250 milioane de euro investiți în acest program pentru o creștere de 16% în turism, cât a anunțat Elena Udrea?

Printre ilegalitățile sesizate de inspectori se numără: alocări de fonduri fără clarificarea situaţiei juridice a terenurilor, achziţionarea de echipamente neîncorporate în obiective, plata pentru echipamente neidentificate la faţa locului, schimbarea destinaţiei fondurilor de către unele autorităţi locale, atribuire ilegală de contracte, interpunerea nejustificată a unor societăţi în achiziţionarea de echipamente cu scopul de a majora preţul de sau recepţia lucrărilor cu date nereale. Iar toate acestea au fost identificate după verificarea a doar nouă proiecte, pentru care s-au cheltuit aproape 40 de milioane de euro. Putem doar să ne imaginăm ce se află în spatele celorlalte 5991 de programe cu care se mândrește doamna în blugi...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ