Puterea din PNL – tot mai puţină la Antonescu

| 05 sep, 2013

Că preşedintele PNL simte în ceafă dizidenţa tot mai sonoră din PNL nu mai reprezintă un secret pentru nimeni.

După reproşurile formulate constant de Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, „înăbuşite” de Crin Antonescu prin excluderi din partid, după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a manifestat drept unul dintre criticii cei mai activi la adresa direcţiei haotice a PNL sau după nemulţumirile exprimate mai apăsat sau mai discret de către liberalii din teritoriu care îi impută lui Crin Antonescu declinul PNL, apare un nou semnal care ar trebui să-l pună pe gânduri pe Crin Antonescu.

Astfel, deputatul PNL Andrei Gerea, susţinut de Crin Antonescu, a câştigat cu emoţii competiţia cu Ludovic Orban pentru şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor. În favoarea lui Andrei Gerea s-au pronunţat 58 de deputaţi PNL în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obţinut 23 de voturi. În pofida victoriei obţinute de favoritul lui Crin Antonescu, scorul obţinut de Ludovic Orban exprimă raportul real de forţe din PNL. Chiar dacă preşedintele PNL încearcă să inducă imaginea autorităţii sale în fruntea PNL, realităţile „din teren” tind să-l contrazică fiindcă, la adăpostul votului din Parlament, deputaţii îşi exprimă de fapt nemulţumirea faţă de leadershipul reprezentat de Crin Antonescu.

Rezultatul îi oferă argumente suficiente lui Crin Antonescu pentru a-şi pune problema puterii pe care o mai deţine în PNL. Este cunoscut că votul pentru stabilirea liderilor de grup reprezintă, în mod normal, simple formalităţi în care voinţa conducerii partidului prevalează. Nu este însă cazul PNL din perspectiva jocurilor de putere de la Camera Deputaţilor pe care Crin Antonescu este evident că le controlează tot mai greu.

Pentru Antonescu, situaţia este departe de a fi una confortabilă. Cu mai puţin de un an până la alegerile pentru Parlamentul European, preşedintele PNL îşi provoacă singur evenimente de imagine în care este aplaudat şi lăudat. În realitate, proiecţia liderului apreciat pe care Crin Antonescu încearcă să o impună este departe de situaţia reală, preşedintele PNL demonstrând inabilitate atât în a-şi construi profilul unui prezidenţiabil puternic, cât şi în a oferi partidului o direcţie coerentă.

Riscurile pentru Crin Antonescu nu sunt deloc neglijabile. Ipoteza cea mai nefastă ar fi aceea în care liderul liberal s-ar trezi în anul electoral 2014 cu tot mai multe contestări în partid, mai ales că acelaşi preşedinte PNL nu a dat dovada de tact atunci când s-a pus problema gestionării criticilor ce i-au fost aduse. Prin urmare, Crin Antonescu este aşteptat la cotitură de lideri liberali care au fost trecuţi în plan secund, aşa cum e cazul lui Ludovic Orban sau Călin Popescu Tăriceanu. Iar când va exista o masă critică suficient de puternică în partid, poziţia lui Crin Antonescu la vârful PNL va fi serios ameninţată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2013
Arthur
Dorinte desarte!
Comentariile sunt pe alt subiect! La cel din articol e de spus ca autorul practica siatemul :dorinta fara putirinta! Adica 'necunoscutul" Gerea ia dublu fata de veteranul gurist "Orban" ,iar Antonescu ar avea probleme! Are intradevar ca nu a propus sa fie dat afara si pe Orban care de cand a avut accidentul "ciudat" este vunerarabil la basescu si vad ca isi face "sarcina"!
05 sep, 2013
criss
BUNICA PEDEPSITA!!!!!!!!!!!
inca o intrebare -Va dati seama la ce DISTANTA uriasa era asa-zisa Bunica de Copii daca ea NU a auzit Tipetele lor????!!!
-si la distanta si Dormea TUN!!!ce a facut ea este EChivalentul cu ati lasa copilul de 4 ani sa traverseze SINGUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05 sep, 2013
criss
BUNICA si BASESCU VINOVATI!!!!!!!!!!1
Bunica copilului este VINOVATA ,copilul a MURIT in primul rand din NEGLIJENTA Ei-pana la caini ea l-a Ucis prin Abandon si neglijenta pe care le-a savarsit stand pe banca si Dormind!!
_va intreb -ce cautau copiii pe terenul acela parasit de la marginea parcului???
-acum vor MITING ptr ca Nu au avut Grija de Propriul copil???!!!
-Basescu-4 ani Primar=0 Presedinte 10 ani -,a avut doua Guverne-tariceanu si boc si NU le-a cerut sa REZOLVE problema!!!!

-Intrebare-daca lasi un copil de 4 ani sa TRAVERSEZE singur soseaua ce se poate intampla?????
-toata lumea stie ca pe strazi sunt caini asa cum stie ca sunt si masini!
-BUNICA E VINOVATA -uitati-va ca plange fara lacrimi!!!Procuratura sa faca ancheta si va CONSTATA ca Copiii au fost abandonati in timp ce ea se ODIHNEA!!!!!
-
05 sep, 2013
cantautor
am inteles,e mai putina...
dar parerea ta care e,o fi bine,o fi de rau...
sau n-ai voie de la PSD Timisoara,sa -ti exprimi opiniile proprii?
05 sep, 2013
rad_de_prosti
kkt pe clantza
pofta buna stane

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ