Tăriceanu se îndreaptă sigur către o nouă construcţie politică

| 14 aug, 2013

PNL se dovedeşte a fi prea mic pentru Antonescu şi Tăriceanu, iar în virtutea bunelor relaţii dintre fostul prim-ministru şi liderii IRL nu este exclusă o mutare în această direcţie.

Profitând de vacanţa prelungită a preşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi-a asumat rolul de critic al guvernării USL. Într-o intervenţie publică recentă, fostul premier a acuzat girarea de către actuala conducere a PNL a măsurilor referitoare la introducerea impozitului pe chirii. "Oamenii aşteaptă de la noi locuri de muncă şi nu noi impozite şi taxe. Partidul care va deconta aceste măsuri va fi sigur PNL şi nu PSD. Eu şi alţi colegi nu suntem dispuşi şi nu putem privi cu indiferenţă astfel de măsuri inepte", a susţinut Tăriceanu.

Reacţia lui Crin Antonescu, la revenirea din concediu, s-a încadrat într-un registru ironic: "Ni se întâmplă tuturor să vorbim prin somn, poate. Nu e niciun păcat". "E uşor somnambulică această critică, acest tip de critică. De ce? Pentru că nu poţi să visezi că s-au mărit taxe şi să le critici. Le critici în somn atunci. A crescut, s-a desfiinţat cota unică în România? S-au majorat impozitele acestea în România?", a punctat Antonescu.

Schimbul de replici dintre cei doi nu este singular, dacă luăm în calcul că, în urmă cu câteva luni, când Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu au fost excluşi din PNL, a fost vehiculat şi numele lui Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment, fostul prim-ministru în guvernarea Alianţei DA a fost „cruţat” tocmai în ideea în care mesajele dizidente ar fi urmat să fie nuanţate. Lucru care nu s-a întâmplat, iar Crin Antonescu s-ar putea pus din nou în situaţia de a lua o decizie de sancţionare a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cert este că acuzaţiile repetate şi criticile constante pe care fostul premier le aduce actualei conduceri reclamă o acţiune din partea lui Crin Antonescu. Pe de o parte, dacă nu va lua măsuri, există riscul ca dizidenţa în PNL să capete o anvergură mai mare, mai ales că există tot mai multe voci care pun sub semnul întrebării statutul de prezidenţiabil al lui Crin Antonescu. Mai mult, ignorarea lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi percepută drept un semn al lipsei de autoritate a lui Crin Antonescu. Pe de altă parte, dacă va miza pe sancţiuni drastice şi se va lua în calcul varianta excluderii, preşedintele liberal riscă o hemoragie în partid, mai ales că în prima parte a anului a mai pierdut membri marcanţi din filiala Sector 1 a PNL.

PNL se dovedeşte a fi prea mic pentru Antonescu şi Tăriceanu, iar în virtutea bunelor relaţii dintre fostul prim-ministru şi liderii IRL nu este exclusă o mutare în această direcţie. Deja la bursa zvonurilor politice se vehiculează scenariul conform căruia atacurile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa lui Crin Antonescu ar viza tocmai desprinderea de PNL urmată de înscrierea în Iniţiativa România Liberală.

Deocamdată, este dificil de spus în ce măsură plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL ar fi o pierdere pentru Crin Antonescu. Cert este însă că preşedintele liberal nu-şi permite destabilizarea formaţiunii pe care o conduce chiar înaintea celui mai important an electoral în care Crin Antonescu vizează funcţia supremă în stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2013
rad_de_prosti
povesti nemuritoare a la otv2
lasa-te de presaf etito, daca de la varsta asta ai inceput cu fonfleuri, esti deja ratata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ