Fuziune PNL-PDL. Gașca lui Videanu se pregătește să revină cu ajutorul lui Crin și Iohannis

| 19 iun, 2014

Fuziune PNL-PDL. Ceva, ceva numitor comun există între cei doi foști miniștri, Adriean Videanu și Eugen Nicolăescu, până la urmă, dacă ne gândim la inabilitatea lor de a ocoli scandalurile legate de banii publici.

Fuziune PNL-PDL. Cei care sperau într-o fuziune aseptică între PNL și PDL s-au cam înșelat. După ce preludiul este asigurat de -relativ- frecventabilii Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, din urmă ies la lumină și nume de care majoritatea românilor n-ar mai fi vrut să audă, cel puțin în această legislatură. Cum ar fi Adriean Videanu, supranumit „țarul bordurilor”, unul din cei mai mari îmbogățiți pe timp de criză economică, o veritabilă ”perlă a coroanei” regimului Băsescu.

Vicepreşedintele PNL, Eugen Nicolăescu, l-a reevaluat cu vârf și îndesat, într-un interviu pentru Adevărul Live pe tema fuziunii celor două partide. ”De circa două luni de zile la nivel de municipiu am deschis discuţiile cu PDL. Cu Adrian Videanu mă cunosc de foarte mult timp. Eu sunt un om care mă uit la viitor, la fel şi Videanu”, a declarat fostul ministru al Sănătății în guvernul USL.

Dar cine este Videanu și cum, pe ce căi obscure ajunge să fie reconsiderat tocmai de cel care dădea cu subsemnatul la Sănătate prin 2013, adică exact când Videanu dădea și el cu subsemnatul, dar la DIICOT, în calitate de fost ministru al Economiei, cercetat pentru săvârșirea complot și subminarea economiei naționale, în legătură cu livrările preferențiale de gaze naturale de la Romgaz către SC Interagro, compania magnatului Ioan Niculae.

Citește și: Averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru

Ceva, ceva numitor comun tot există între cei doi foști miniștri, până la urmă, dacă ne gândim la inabilitatea lor de a ocoli scandalurile legate de banii publici, căci până la urmă și Nicolăescu a fost arătat cu degetul pentru scandalul vaccinului antigripal rasolit la Institutul Cantacuzino. Din această perspectivă, putem spune că Videanu este ca un frate mai mare pentru Nicolăescu, căci paguba de vreo două milioane de euro de la Cantacuzino pare o trăznaie copilărească pe lângă prejudiciul de aproximativ 130 de milioane de euro, estimat de anchetatori în cazul furnizărilor preferențiale de gaz.

Citește și: Nicolăescu – lovituri în Sistemul de sănătate pe ultima sută de metri

Să ne reamintim că în 2013, pe când Eugen Nicolăescu era doar un destoinic ministru al guvernării USL care nu ținea neapărat să facă publice relațiile sale strânse cu personajele emblematice ale guvernării PDL, numai sechestrul pus pe o parte din averea lui Videanu se ridica la 60 de milioane de euro, trei apartamente din București, unul din Mamaia și mega-vila din Snagov. Cu asemenea afaceriști de mare angajament, putem spune că dreapta reunită după rețeta ”sacul și peticul” este cu adevărat  pe cai mari și drumul cel bun...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2014
adrian
politica unificarii
Nu stiu cine este Andrei pop,nu prea a auzit lumea de el,dar cred ca este un comunist infocat pentru ca numai ei erau specializati in manipulare.Din cate cunoastem dl.Videanu nu a avut NICIODATA un contract cu statul,deci nu poate fi acuzat de coruptie.Acuzatiile care i se aduc sunt practicate cu varf si indesat de actuala guvernare fara sa-l fi auzit vreodata pe respectivul ( Pop ) sa faca referire .Tine minte " ziaristule",Videanu a fost cel mai bun primar al Bucurestilor si cel mai bun ministru al economiei.
19 iun, 2014
LOL
Doamna Videanu, lăsați-l doamnă să se apere singur, că e bărbat, nu glugă de coceni ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ