Misoginismul lui Băsescu: Femeia politician nu e politician, e doar femeie

| 12 iul, 2014

Despre misoginismul lui Traian Băsescu s-a scris atât de mult în ultimii zece ani încât nu mai are rost să mai amintim. Latura misogină reprezentând deja un element definitoriu al personalităţii preşedintelui României.

În fond, vorbim despre un politician care de-a lungul timpului a folosit apelative de „ţigancă împuţită” sau „păsărică” la adresa unor jurnaliste care doar încercau să îşi facă treaba.

Din acest punct de vedere, este aproape surprinzător cum singurul politician de care Traian Băsescu nu s-a dezis până acum este Elena Udrea, pentru al cărei parcurs politic liderul de la Cotroceni s-a făcut de-a lungul timpului luntre şi punte. În plus, orice alt politician care a îndrăznit vreodată să o atace pe fosta doamnă Cocoş a fost executat rapid de şeful statului. Cel mai recent exemplu în acest sens fiind Mihai Răzvan Ungureanu care, în afară de osanalele cântate lui Băsescu, a îndrăznit să intre într-o ceartă cu Elena Udrea desfăşurată în spaţiul virtual.

Întrebat despre acest schimb de replici de cei de la Adevărul Live, Traian Băsescu a ţinut să afirme următoarele: „Nu comentez disputa, dar am speranţa că MRU ştie ce-i decenţa. Blaga va merge cu MRU şi Predoiu în confruntarea cu Iohannis şi Antonescu. Ca să fie acceptat de Blaga trebuia să-i dea o probă de credinţă şi de antibăsist. Şi ca să nu dea în mine, s-a răcorit ca un adevărat bărbat pe o femeie. Atâta poate!“.

În primul rând trebuie remarcat că, pentru liderul de la Cotroceni, Mihai Răzvan Ungureanu, care încă mai încearcă să îi intre în graţii, ar da acum probe de anti-băsism, chiar dacă în ultimele sale editoriale de pe blogurile Adevărul fostul premier nu se dezice de patronul său politic.

Însă, mai grav este modul în care Traian Băsescu se referă la disputa dintre Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu ca la o ceartă în care un spirit slab, adică Ungureanu, s-a luat de o femeie. Chiar şi la nivel primar, vorbim despre un schimb de replici între doi politicieni, în care nici Mihai Răzvan Ungureanu şi nici Elena Udrea nu s-au dat în lături de la atacuri reciproce extrem de dure. Comentariul lui Traian Băsescu ne demonstrează –a nu ştiu câta oară- cum se raportează şeful statului la reprezentante sexului frumos. Dacă aşa vorbeşte în public despre o doamnă care i-a fost loială din punct de vedere politic în ultimul deceniu, atunci oare cum se referă la adversarele sale politice când nimeni nu este prin preajmă să îl înregistreze?

În final, Traian Băsescu reuşeşte să ne dovedească încă o dată cum modul suburban în care se exprimă nu reprezintă decât marca unui căpitan de vas prea puţin obişnuit cu un comportament de mare om de stat. Pentru liderul de la Cotroceni, misoginismul reprezintă un lucru normal, nu doar în politică, ci şi în societate. Singura întrebare care se naşte de aici este legată de valoarea reală pe care Elena Udrea, politician dispus să meargă până în pânzele albe pentru metorul său politic, o are în ochii lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iul, 2014
Vichi
Misoginismul pesedist
Ciudat punct de vedere, pentru o jurnalista! Cand a fost atacata direct, grobian, de catre Ponta, aceeasi politiciana, nu ai gasit de cuviinta sa protestezi, desi ar fi fost cazul. Dar, deh, asa-i cu sarcina de partid. Asta ti s-a spus sa scrii, asta scrii!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ