Cucul de la Cotroceni cânta prohodul alianței PNL-PDL

| 13 iul, 2014

Jucător din fire, lucru pe care l-a demomonstrat de nenumărate ori timp de 10 ani, Traian Băsescu nu renunță la această plăcere nici pe ultima sută de metri.

Cucul de Cotroceni are grijă să-și aranjeze ploile astfel încât după terminarea mandatului să rămână în prim-planul politicii, să ducă mai departe regimul pe care l-a impuns în România, eventual în funcția de prim-ministru, dar, mai important decât atât, el trebuie să se asigure că nu va fi tras la răspundere pentru toate neregulile săvârșite. Zis și făcut, după o pauză relativ lungă în care nu a mai fost văzut la față în conferințele zilnice de presă de la ora 18, așa cum ne obișnuise nu de mult, Băsescu scoate fața în lume pentru a atenua impactul negativ cauzat de cazul Mircea Băsescu – Clanul Bercea și de a se asigura că pe dreapta lucrurile se fac după voia lui.

În cadrul unui detaliat interviu la Adevărul Live, Băsescu, după cum îi stă în fire, a început să prezinte viziunea lui asupra dinamicii din cadrul dreptei autohtone, trimițând astfel mesaje deloc subtile partidelor vizate. Practic, stăpânul dă cu pumnul în masă și dă ordine cu privire la organizarea pentru alegerile din toamnă. Așa cum era de așteptat, acesta a reiterat necesitatea unificării tuturor partidelor de dreapta și susținerea unui candidat unic la prezidențiale. Vorbind despre fuziunea dintre PNL și PDL, Băsescu se afirmă categoric zicând ”Nu cred că este posibilă această fuziune”. Semnal deloc subtil pentru Blaga, Iohannis și Antonescu.

Pe de altă parte, cucul trasează directive pentru următoarele luni până la alegerile prezidențiale, militând pentru unificarea dreptei - ”Două-trei pagini de document politic, care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale, în jurul lui,ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP. Să îşi asume obiectivele preşedintelui, pentru că va avea un guvern şi o majoritate parlamentară de opoziţie. Trebuie semnat un protocol, dacă nu din turul întâi, atunci în turul doi. Obligatoriu, toate aceste forţe politice, din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut un rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei”.

Este evident că Băsescu, cucul de la Cotroceni, cânta prohodul alianței PNL-PDL, lucru care nu este chiar atât de greu de imaginat având în vedere modul în care decurg negocierile dintre cele două partide. Interesele lui sunt, însă, altele – găsirea unei formule de cooperare între partidele de dreapta care, pe de o parte, să includă și PMP, iar pe de cealaltă parte să-i asigure și lui un viitor liniștit după terminarea mandatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 2014
Marcu Gigel-general
Alexandra Radu,liderul incontestabil al tinerilor comentatori politici!
Felicitari!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ