Fuziune PNL-PDL. Peste 85% din votanţii PNL consideră că fuziunea PNL-PDL este o idee bună

| 22 iul, 2014

Peste 85% dintre votanţii PNL consideră că fuziunea PNL cu PDL este o idee bună, faţă de peste 70% în cazul alegătorilor PDL, iar 60% dintre cei care votează alianţa PSD-UNPR-PC spun că fuziunea este o idee proastă, relevă un sondaj realizat de Inscop Research la comanda cotidianului 'Adevărul'.

Potrivit sondajului, 15,5% dintre votanţii PSD-UNPR-PC cred că fuziunea este o idee bună, în timp ce 24,5% dintre votanţii acestei alianţe nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. Acelaşi sondaj relevă faptul că 85,6% din electoratul PNL vede fuziunea PNL-PDL ca fiind idee bună, 4,5% spun că este o idee proastă, iar 9,8% nu ştiu sau nu răspund. Votanţii PDL consideră în proporţie de 70,7% că fuziunea este o idee bună. 6,1% dintre alegătorii democrat-liberali cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce un procent important de 23,2% nu se pronunţă asupra subiectului, alegând varianta de răspuns nu ştiu/nu răspund.

În ceea ce priveşte alegătorii PMP, 24% văd unirea celor două partide ca fiind o idee bună, 52% cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 24% nu ştiu sau nu răspund. Electoratul UDMR consideră că fuziunea este o idee bună în proporţie de 5,4%. 37,8% din votanţii UDMR consideră că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 56,8% nu ştiu sau nu răspund.

Citeşte şi FUZIUNE PNL-PDL. M.R Ungureanu: Ceea ce contează este sprijinul pentru candidatul comun al celor două partide

La nivelul întregii populaţii, fuziunea PNL-PDL este văzută ca o idee proastă de 35,4% dintre repondenţii sondajului, în timp ce 29,4% o consideră o idee bună, iar 35,2% nu ştiu sau nu răspund. Pe de altă parte, 32,7% consideră că fuziunea se va realiza, 28,1% afirmă contrariul, iar 39,2% nu ştiu sau nu răspund. 

Sondajul are o eroare de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul' în perioada 1-6 iulie 2014 pe un eşantion de 1.055 persoane de 18 ani şi peste 18 ani. Eşantionul este de tip multi-stratificat, probabilistic.

Citeşte şi Antonescu: Fuziunea PNL-PDL ar trebui să continue mai ales dacă dreapta nu va câştiga Preşedinţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ