TRAIAN BĂSESCU: un președinte cu două fețe, una mai urâtă decât alta

Traian Băsescu nu are nicio jenă să scandalizeze din nou națiunea, sabotând o inițiativă și jignind gratuit un om de valoarea Ioanei Petrescu, ”vinovată” doar că a lăsat o carieră occidentală strălucită pentru a pune umărul în țară și a se expune atacurilor și jignirilor unor diletanți precum Traian Băsescu însuși.

Toți aceia care sub o formă sau alta au avut de-a lungul anilor trecuți pâinea și cuțitul măsurilor economice, dar nu au tăiat nici măcar o nenorocită de felie, oricât de subțire pentru mediul de afaceri autohton, au bătut din buze a pagubă pentru măsura reducerii CAS-ului, adjudecată deja -orice ar zice Băsescu- de Victor Ponta și USD. Dincolo de poziția absolut neprincipială a liberalilor pe tema CAS, care nu numai că nu au salutat măcar soluția ca fiind benefică pentru țară, dar au mai și atacat-o la modul penibil de absurd prin gura lui Klaus Iohannis, cea mai spectaculoasă reacție -desigur în sensul scandalos amintit- a fost cea a lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Dacă aş fi premier, aş reduce CAS-ul acum

Ca un ecou politic la acuzele de natură penală aduse împotriva familiei sale, Traian Băsescu ar subtiliza cu mare interes chiar și această măsură, dosind-o cu o dexteritate cu atât mai remarcabilă cu cât, în paralel, el se opune vehement adoptării acesteia, umilind public prima femeie ministru de Finanțe care, ce chestie, are ea singură mai multă școală și calificări în domeniul economic decât toată familia președintelui la un loc, în orice domeniu, incluzând aici pasiunea pentru cluburi de fițe a mezinei lui Băsescu.

Într-o argumentație pe cât de duplicitară pe atât de perversă, Băsescu Traian solicită la modul grobian și absolut nejustificat dări de seamă pe care nici nu le poate pricepe și deci asimila - nici chiar cu toată armata sa de consilieri exotici – și care nici nu i se cuvin, căci așa cum a admis chiar chiar CCR în legătură cu suspendarea sa din 2012, se pare că Băsescu își depășește nejustificat atribuțiile prezidențiale când încearcă să-și subordoneze guvernul. În paralel blochează nejustificat o măsură benefică și așteptată de mediul de afaceri și pentru care guvernul își asumă în fond răspunderea. Suntem curioși, cine ține minte, cât au durat faimosul discurs sau ce expunere de motive a avut Traian Băsescu când anunța întreaga națiune că a decis unilateral tăierea abuzivă a pensiilor și mutilarea incredibilă și lipsită de discernământ și logică a salariilor?

În momentul de față Traian Băsescu nu are nicio jenă să scandalizeze din nou națiunea, sabotând o inițiativă și jignind gratuit un om de valoarea Ioanei Petrescu, ”vinovată” doar că a lăsat o carieră occidentală strălucită pentru a pune umărul în țară și a se expune atacurilor și jignirilor unor diletanți precum Traian Băsescu însuși.

Cireașa pe tort însă rămâne detaliul stupefiant că, după tot acest circ, pe președintele Băsescu îl apucă așa un sindrom schizoid, dublat de fantasma sa preferată în care apare ca viitor premier al României și declară -incredibil- că dacă el ar fi premier ar adopta reducerea CAS-ului chiar din acest moment! Știți cum se traduce această declarație? Explicația cea mai concisă este că Traian Băsescu își bate joc pur și simplu de toată lumea. Cea mai lungă însă nu poate ignora că tot acest tapaj se constituie într-o perdea de fum ideală pentru a abate atenția opiniei publice de la câteva abuzuri îngrozitoare care survin în paralel și de care Traian Băsescu se face vinovat fără niciun dubiu. În primul rând, demisia obligatorie pe care nu și-a prezentat-o spre stupefacția unei lumi întregi bulversată de scandalul Băsescu - Bercea Mondial. În al doilea rând, deturnarea abuzivă a dreptului care i-ar fi revenit șefului de guvern de a nominaliza postul de comisar din partea țării noastre la Consiliul European, o prerogativă de care s-au folosit nestingheriți cei doi premieri precedenți, Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc.

Citeşte şi: Ce taxe şi impozite noi va introduce Guvernul

Aceste două abuzuri mai mult decât grave trebuie mascate cu orice preț prin numerele de circ pe care bufonul Băsescu le-a executat cu grobianismul tradițional, la Palatul Cotroceni. Acestea și desigur detaliul jenant că, în timp ce stânga face ce și cât poate pentru a scoate România din marasmul în care a aruncat-o regimul Băsescu, dreapta face aerobic prin parcuri sau țese intrigi și croșetează formațiuni utopice, pe la șezători politice lipsite de onoare și noimă.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ