PLANURI pentru o autostradă între Belgrad și Timișoara

| 17 iul, 2014

Joi, la Belgrad, premierul Victor Ponta și premierul Serbiei, Alexander Vucic, au căzut de acord ca miniştrii de resort din cele două ţări să stabilească până la 1 septembrie cele mai bune modalităţi de finanţare a unei autostrăzi de circa 100 kilometri între Belgrad şi Timişoara.

Cei doi premieri au discutat despre necesitatea îmbunătăţirii relaţiilor economice bilaterale, dezvoltarea infrastructurii fiind o necesitate în acest scop.

“Una din ideile principale a fost aceea de a avea până la 1 septembrie din partea celor doi miniştri o situaţie foarte clară referitoare la o autostradă, un drum rapid între Timişoara şi Belgrad, care sunt costurile, care este modul de finanţare. Împreună putem să dezvoltăm asemenea proiecte de infrastructură, care nu au mai fost făcute între România şi Serbia, cred, de 40 sau 50 de ani”, a declarat Ponta.

Premierul sârb a precizat că autostrada ar urma să aibă o lungime de circa 100 kilometri, subliniind că Serbia are probleme de finanţare din cauza datoriei sale publice, și a remarcat totodată importanţa interconectării energetice a celor două ţări.

Cu acest prilej, premierul român și cel sârb au discutat și despre proiectele care pot fi dezvoltate din fonduri europene în cadrul Strategiei Dunării.

Premierul Victor Ponta se află în Serbia în vizită oficială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ